Csercseszov feltette a nagy kérdést: Elég-e az, amit a Fradi elért?

Kiesett a Ferencváros az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Bayer Leverkusen ellen, miután a német csapat a Puskás Arénában 2-0-s győzelmet aratott, így összesítésben 4-0-val továbbjutott a legjobb nyolc közé. Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetőedzője egyszerre volt önkritikus, reális és ambiciózus a mérkőzés utáni nyilatkozatában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 23:38
null
a20230316 FTC Leverkusen Europa Liga labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az első meccsen idegenben kikapott a Fradi a Leverkusen ellen, a hazai visszavágó előtt gyors hazai gólban bíztak a csapat szurkolói. A gyors gól megvolt, már a harmadik percben, csak éppen nem lőtte, hanem kapta a Ferencváros. Ezzel gyakorlatilag azonnal eldőlt a párharc, mínusz háromról egy Bundesliga-csapat ellen lehetetlen küldetéssé vált a továbbjutás kiharcolása.

– Az ilyen mérkőzéseken nem szabad hibázni, minden adódó lehetőséget ki kell használni, mert az ilyen ellenfelek megbosszulják a hibákat, pontosan ezt történt a meccsen – fogalmazott Sztanyiszlav a találkozó után az M4 Sport kamerája előtt. – Ha őszinték akarunk lenni, akkor mondhatjuk, hogy a Bundesliga erősebb, mint a magyar bajnokság, az ellenfél hétről hétre komoly tétmeccseket vív, de nekünk az a feladatunk, hogy javítsunk a saját nívónkon. Le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat a párharcból.

A Fradi nehéz helyzetben várta a Leverkusent, hiszen sok hiányzója volt, Csercseszov a sérült Tokmac Nguent emelte ki közülük. Bár takarózni nem akart ezzel a magyarázattal, azt azért elismerte, hogy a szűkebb keretnek volt negatív hatása a csapat teljesítményére.

– Ha, ha, ha, ezek a „ha”-k mindig kérdéseket vetnek fel. Nyilvánvaló, hogy ha kevesebb a sérült, ha nagyobb kerettel tudsz dolgozni, akkor több a taktikai lehetőség. Monacóban Vécsei Bálint például a kispadról szállt be, és úgy lőtt győztes gólt a csoportkörben. Ezek sokat számítanak – jegyezte meg Csercseszov.

Magyar csapat a Debrecen 2004-es szereplése óta nem élte meg a tavaszt a nemzetközi porondon, ennek a rossz sorozatnak vetett véget a Fradi bravúrja az Európa-ligában. Csercseszov tisztában van vele, hogy ez milyen nagy dolog, de már a jövőbe tekint:

– Ha ennyi ideje nem jutottunk ilyen messzire, akkor ez a mostani eredmény természetesen nagyon jó dolog. Most csak az a kérdés, hogy elég-e ez a szint nekünk, vagy még előrébb szeretnénk lépni. Azt mondom, hogy most alaposan ki kell elemeznünk a történteket, aztán dolgozhatunk rajta, hogyan tehetjük meg a következő lépést.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó:

Ferencváros–Bayer Leverkusen 0-2 (0-1), gólszerző: Diaby (3.), Adli (81.)

Továbbjutott a Leverkusen, 4-0-s összesítéssel.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov a Leverkusen elleni meccsen a Puskás Arénában (Fotó: Mirkó István)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.