időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Több millióval ugrott meg Szoboszlai Dominik értéke pár nap alatt

Magyar Nemzet
2023.03.29. 19:02 2023.03.29. 19:29
Több millióval ugrott meg Szoboszlai Dominik értéke pár nap alatt

Az Európa-bajnoki selejtezők után kicsit megbolydult a mértékadó Transfermarkt oldal, több játékos értéke is megnőtt viszonylag rövid idő alatt. Közéjük tartozik Szoboszlai Dominik is, akit a portál már 40 millió euróra taksál, amivel benne van a Bundesliga húsz legértékesebb futballistája között.

Két meccs kerek ötmillió eurót ért Szoboszlai Dominiknak, ennyit ugrott a magyar válogatott középpályás ára bő egy hét alatt. Amikor bement a telki edzőtáborba, még 35 millió euró állt a neve mögött a mértékadó Transfermarktnál, amikor lejött a pályáról a bolgárok ellen 3-0-ra győztes csapat tagjaként, ez az összeg már 40 millióra módosult. Ha pedig azt nézzük, hogy tavaly még csak 28 millió állt a neve mellett, akkor láthatjuk, igazán nagy változás tanúi lehetünk.

 

A magyar válogatott tagjai közül tavaly nyár óta többek értéke is ennél még nagyobb mértékben emelkedett. A csúcstartó mindenképpen Kerkez Milos, akinek március közepén 10 millió eurós árbecslést állított fel az oldal – a tavaly nyári hétszázezer euróhoz képest a különbség több mint 1300 százalékos. Ugyanakkor van veszteség is: Sallai Roland kétmilliót veszítve jelenleg 10 milliót ér, míg Bolla Bendegúz értéke 300 ezer euróval csökkent, így most 2,7 millió, a csapat nélkül álló, de hivatalosan még nem visszavonult 35 éves Szalai Ádám értéke 300 ezerről 200 ezerre esett vissza – tíz éve, a mainzi csúcsidőszakában hétmillióra becsülte az értékét az oldal.

 

Visszatérve Szoboszlaira, ezzel a 40 millió euróval ebben a pillanatban ő a 121. legértékesebb futballista a világon, a 11. legértékesebb a támadó középpályások között, a 19. legértékesebb a Bundesligában és a 3. legnagyobb értékű labdarúgója az RB Leipzignek. Emellett a bolgárok elleni mérkőzéstől számított 24 órán belül ő volt az egyik legtöbbször keresett játékos a Transfermarkt oldalán, ezen a listán Erling Haalandot, Kylian Mbappét, Jesper Karlssent, Victo Oshiment és Jude Bellinghamet is megelőzi.

Borítókép: Szoboszlai Dominik az egyik legkeresettebb labdarúgó a Transfermarkton (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.