Szoboszlai lyukra futott, amikor Kerkez Milos gólörömét cikizte

Nagy győzelmet aratott a holland AZ Alkmaar kedden este, amikor hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Lazio otthonában a Konferencialiga-nyolcaddöntő első felvonásán, a győztes gólt ráadásul a magyar válogatott Kerkez Milos szerezte. Aki ezután „telefonálós” gólörömöt mutatott be, amire persze Szoboszlai Dominik egyből ugrott a közösségi médiában, pedig Kerkez nem is őt másolta.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 10:27
Kerkez Milos
Kerkez Milos Lazio AZ Alkmaar konferencialiga 2023 Fotó: Twitter/AZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a második félidőben labdát szerzett a Lazio térfelén, összejátszott csapattársával, majd a 62. percben megszerezte az AZ Alkmaar győztes gólját . Majd bemutatta a „telefonálós” gólörömöt, ami eddig védjegye volt a magyar futballisták között.

A magyar válogatott csapatkapitánya, aki Lipcsében nagyszerű formában futballozik az utóbbi időben, és már a Chelsea-vel is összeboronálták a sajtóban, egyből megviccelte Kerkez gólörömét a közösségi médiában, amit egy Twitter-oldal szúrt ki, bár azóta Szoboszlai eredeti bejegyzésének, miszerint „találj ki saját ünneplést, barátom”, nyoma veszett.

Valószínűleg azért, mert időközben kiderült, hogy Kerkez nem is Szoboszlai gólörömét másolta, hanem a francia válogatottal tavaly világbajnoki ezüstérmes Theo Hernándezét, akivel még a Milan utánpótlás-játékosaként ismerkedett meg. Ha jobban megnézzük, Kerkez gólöröme valóban a mai napig a Milanban futballozó Hernándezére hasonlít inkább, mint Szoboszlai híres telefonálására.

Szoboszlai telefonál:

Kerkez és Hernández telefonál:

A francia balhátvéd akkor ünnepelt így, amikor 2020-ban a Milannal a Laziót verték 3-2-re a Serie A-ban, és Hernández a 92. percben, fejjel szerezte meg a győztes gólt. Kerkez most ugyanazon a poszton szerepelve, ugyancsak a Lazio ellen talált be győzelmet érően, és emiatt üzent Milánóba – még véletlenül sem Lipcsébe.

Kerkez Európa legjobb tinédzserei között

A magyar válogatottban tavaly ősszel debütált 19 éves Kerkez egyébként abszolút alapember az Alkmaarban, az idényben már 38 meccsen lépett pályára klubjában, amelyben balhátvédként négy gólt és hét gólpasszt számlál.

Európa 15 legerősebb bajnokságának húsz éven aluli játékosai közül mindössze négyen értek el Kerkeznél több gólt és gólpasszt az idényben : Xavi Simons (PSV, összesen 21), (Dortmund, 16), Benjamin Sesko (Salzburg, 14) és Youssufa Moukoko (Dortmund, 12), bár az utóbbi életkorát erős kérdőjelek övezik. Közülük ráadásul egyedül Kerkez szélső védő, a többiek mind támadók vagy középpályások.

Borítókép: Kerkez Milos Lazio elleni gólöröme nagyot ment az interneten (Forrás: Twitter/AZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.