Megpecsételődött a Vasas sorsa az NB I-ben + videó

Három fordulóval a szezon vége előtt matematikailag is eldőlt a sereghajtó Vasas sorsa a labdarúgó NB I-ben. Az angyalföldi csapat csak akkor tarthatta volna életben az álmait, ha legyőzi a Zalaegerszeget. Ez azonban nem történt meg, 1-1 lett a meccs végeredménye. A Vasas elbúcsúzott az első osztálytól.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 16:09
Budapest 20230513 Labdarúgás NBI Vasas-ZTE Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiesés elől menekülő, sereghajtó Vasas sorsa már a labdarúgó NB I 31. fordulójában megpecsételődhetett. Amennyiben a 12. helyen álló angyalföldi csapat nem nyer a kupagyőztes ZTE ellen, vagy legyőzi a ZTE-t, de a Honvéd legalább egy pontot szerez Debrecenben, illetve legyőzi a ZTE-t, de a Fehérvár nyer a Puskás Akadémia otthonában, mind a kieséséhez vezetett.

A ZTE kezdett jobban, a Vasas lemaradt a meccs elején     Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A három feltétel közül az első volt a leginkább egyszerű, s a találkozó hatodik percében úgy tűnt, a ZTE gondoskodik arról, hogy a másodosztályba taszítsa a Vasast. Németh Dánielt nem őrizték kellő szigorral a piros-kék védők, a kupadöntőn is eredményes fiatal csatár fordulásból nagy gólt lőtt 16 méterről a tehetetlen Uram kapujába.

Egy erőtlen Novothny-fejessel ébredezett a Vasas, de ez nem okozott gondot Demjén Patriknak, majd Tajti tizenhatoson belüli lövése vágódott le az egyik angyalföldi védő felkarjáról, de Káprály játékvezető és a VAR segítségével nem ítélt tizenegyest. A 31. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Vasas: Ódor adott középre, Novothny az ötösről senkitől sem zavartatva fölé lőtt. A szünet előtt felpörögtek az események: a válogatott kerettag, Mocsi Attila mentette vészhelyzetben a korábbi válogatott, Holender Filip lövését. De még mindig nem volt vége az első félidőnek: Hinora Kristóf lövése után Demjén Patriknak kellett nagyot védenie. A félidőre jutott még egy fölé és mellé szállt Tajti-lövés a Vasas kapuja előtt. Káprály Mihály játékvezető egy amerikai futballban is gyengécske lövés után fújta le az első 45 percet.

Egy félideje maradt a Vasasnak arra, hogy sikeresen folytassa a menekülést a kiesés ellen. Kettős cserével frissített a sereghajtó: Cipf  Dominik és Hidi M. Sándor érkezett Szilágyi Szabolcs és Hidi Patrik helyére. A második 45 perc első helyzete a ZTE-hez fűződött: Gergényi szlalomozott előre, okosan középre emelt, de Ikoba öt méterről fölé felejt. Kisvártatva Némethe elhagyta a játékteret, a gólszerzőt a nigériai Meshack váltotta. 

A 62. percben egyenlített a Vasas: egy bal oldalról érkező nagy bedobás után Iyinbor csúsztatta meg a labdát, ezt Novothny a kapunak háttal megszelídítette, majd visszagurította Hinorának, a középpályás 18 méterről, jobbal nagy gólt lőtt a bal felsőbe. Ez volt Hinora első élvonalbeli találata.  

Próbálkozott, bő tíz perccel a vége előtt átállt a háromcsatáros játékra a Vasas: Ódor helyett Balogh Norbert érkezett a pályára, de az eredmény nem változott. Az utolsó percekre Dersits Szilárd még egyet változtatott: Novothny helyett Ihrig-Farkas szállt be a hajrára. Maradt az 1-1. A Vasas matematikailag is elbúcsúzott az első osztálytól. 

Labdarúgó NB I, 31. forduló: Vasas–ZTE 1-1 (0-1), Illovszky-stadion, 1376 néző, jv: Káprály, gólszerzők: Hinora (62.), illetve Németh D. (6.).

A további program: Debrecen–Budapest Honvéd 17.00, Kecskemét–Ferencváros 19.30.

Vasárnap: Mezőkövesd–Paks 13.30 (tv: M4 Sport+) , Kisvárda–Újpest 15.30 (tv: M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC 18.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Nem volt minek örülni Angyalföldön (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.