Lisztes Krisztián, a 17 éves reménység mentette meg a Fradit

Lisztes Krisztián góljával győzött az éllovas Fradi a sereghajtó Vasas vendégeként 1-0-ra a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A 17 éves tehetség csereként beállva szép szóló végén lőtt gólt. A Ferencváros a sikerrel visszaállította a hatpontos előnyét a Kecskemét előtt, így jó hangulatban várhatja az Újpest elleni, május elsejei derbit.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 21:25
20230422 labdarúgás Vasas FTC Foto:Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenvedett a Fradi a tabellán utolsó Vasas ellen. A mérkőzés elején, a 4. percben Ryan Mmaee, majd a második félidőben Marquinhos találta el a felső lécet, de az angyalföldieknek is akadtak helyzeteik, Dibusz többször is bravúrral hárított. A Fradit végül Lisztes Krisztián mentett meg. A 17 éves tehetség a 68. percben Ryan Mmaee helyett, csereként lépett pályára, s a 79. percben szép szóló végén lőtt gólt. Több Vasas-védőt kicselezett, volt némi szerencséje is, hiszen a lövés megpattant, ám ezzel együtt remek egyéni teljesítmény volt. A gól megnézhető az M4 Sport videóján.

Lisztes Krisztián
Három magyar játékos: Baráth Péter, Pászka Lóránd és Lisztes Krisztián. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Lisztes a Fehérvár ellen két gólt szerzett, öt mérkőzésen már három találatnál jár az NB I-ben.

A győzelemmel a Ferencváros visszaállította a hatpontos előnyét a Kecskemét előtt, amely magabiztosan győzött Székesfehérváron. Szüksége is volt a Fradinak a sikerre, hiszen a 29. fordulóban jön az Újpest elleni derbi, méghozzá vendégként.

 

Az is jó hír a Fradinak, hogy hosszú rehabilitáció után csereként ismét játszott Samy Mmaee, a 89. percben Marguinhos helyett állt be.

NB I, 28. forduló:

Péntek:
Honvéd–Újpest 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 6284 néző, jv.: Berke, gólszerző: Gouré (89.)

Szombat:
Fehérvár–Kecskemét 1-2 (0-2), Mol Aréna Sóstó, 4258 néző, v.: Bogár, gólszerző: Kodro (90+3.), illetve Nagy K. (33.), Horváth K. (40.)
Vasas–Ferencváros 0-1 (0-0), Illovszky-stadion, 4000 néző, jv.: Erdős József, gólszerző: Lisztes (79.)

Vasárnap
Paks–Kisvárda 14.15 (M4 Sport+)
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 16.30 (M4 Sport+)
Zalaegerszeg–Debrecen 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: Lisztes Krisztián hétről hétre bizonyít (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.