Egy pontot hozott a Vasasnak az, hogy az önbecsülése miatt még küzd

A labdarúgó NB I 30. fordulójában az Újpest–Vasas találkozó 1-1-re végződött, a Paks–Debrecen meccs pedig 0-0-ra.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 16:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 30. fordulójában az első szombati mérkőzést, az Újpest–Vasas összecsapást a tabella utolsó helyén álló vendégek úgy kezdték, hogy  a bennmaradásra már csak matematikai esélyük van, a sorsuk nincs a saját kezükben, és ha ma kikapnak, akkor már nem is kell tovább számolgatniuk. A kezdő sípszó előtt az angyalföldiek csapatkapitánya, úgy fogalmazott, hogy már csak az önbecsülésük miatt is mindent megtesznek azért, hogy nyerjenek. A 37. percben a Vasas meg is szerezte a vezetést, Holender Filip vette be a lila-fehérek kapuját, akik a 42. percben egy szöglet után Georgiosz Andzulasz fejesével egyenlítettek. A második játékrész már nem hozott gólt, maradt az 1-1, a Vasas ebben a fordulóban akkor esik ki az élvonalból, ha a Fehérvár vasárnap nyer a vendég Mezőkövesd ellen.

A harmadik Paks és a negyedik, vendég Debrecen gól nélküli döntetlent játszott egymással. Az egyaránt három kör óta veretlen csapatok így nem tudták igazán kihasználni, hogy a második Kecskemét pénteken kikapott a Honvéd vendégeként: a Paks három, a Debrecen négy pontra közelítette meg a Kecskemétet.

NB I, 30. forduló:

pénteken játszották:
Bp. Honvéd–Kecskemét 1-0 (0-0), Bozsik Aréna, 5003 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Kerezsi (55.)

szombat: 
Újpest–Vasas 1-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3880 néző, v.: Karakó, gólszerzők: Andzulasz (42.), illetve Holender (37.)
Paks–Debrecen 0-0, Paks, 3065 néző, v.: Berke
Ferencváros–Kisvárda 3-0 (0-0), Groupama Aréna, 13 133 néző, v.: Pintér, gólszerzők: Pászka (49.), Lisztes (52.), S. Mmaee (63.)

vasárnap:
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15.00 (tv: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Mezőkövesd 19.30 (tv: M4 Sport+)

Borítókép: A fehér mezes vendégek elszántan küzdöttek Újpesten (Forrás: Ujpestfc.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.