Evenepoel tönkreverte a mezőnyt, de ebből nem lesz rózsaszín

Mezőnyhajrával ért véget a Giro d’Italia és a Tour de Hongrie csütörtöki szakasza is, Nápolyban Mads Pedersen, Keszthelyen Fabio Jakobsen ünnepelhetett. Az olasz kerékpáros körverseny Twitter-oldala különleges videót osztott meg, amely alapján az nem lehet kérdés, hogy a labdával Remco Evenepoel bánik a legjobban a mezőnyből. Ez viszont a Girón nem lesz segítségére a belga világbajnoknak, ahogy hátfájdalmai sem.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 17:59
EVENEPOEL, Remco
Liege, 2023. április 23. A gyõztes belga Remco Evenepoel ünnepel, miután megnyerte a 109. Liege-Bastogne-Liege egynapos országúti kerékpárosverseny férfi mezõnyét a belgiumi Liege-ben 2023. április 23-án. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remco Evenepoel (Soudal–Quick Step) néhány napig már viselte a rózsaszín trikót a Giro d’Italián, a belga esélyes azonban szerdán rosszul járt, kétszer is elesett, s a második bukásnál meg is ütötte magát, hátfájdalmakkal készült a folytatásra. Csütörtökön viszont már a szakasz előtt megmutatta a tudását, igaz, nem a kerékpáron, hanem a futball-labdával.

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel nagy bánatára a futballtudás nem számít bele a rózsaszín trikóért folytatott harcba (Fotó: AFP/LUCA BETTINI)

Persze Evenepoel egyértelmű helyzeti előnyből indult a riválisaival szemben, hiszen a belga világbajnok rendkívül ígéretes utánpótlás futballista volt, csak tizenhat évesen döntött a kerékpár mellett.

Fetter Erik (EOLO–Kometa) is próbára tette magát, de neki nincs olyan labdarúgó előélete, mint Evenepoelnak.

Evenepoel a csütörtöki szakaszt megúszta dráma nélkül, két másik korábbi Grand Tour-győztes, Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) és Primoz Roglic (Jumbo–Visma) viszont gondba került, előbbinek a láncával, utóbbinak a kerekével akadt probléma. Végül egyikük sem veszített időt.

Ha már más sportágbeli múlt: Roglic síugrással kezdte.

A csütörtöki szakaszon végül semmi nem történt, ami az összetett versenyre hatással lett volna.

A szökevények közül Alessandro de Marchi (Jayco AlUla) és Simon Clarke (Israel–Premier Tech) közel járt ahhoz, hogy hazaérjen, de háromszáz méterrel a cél előtt befogták őket. A sprintben Mads Pedersen (Trek–Segafredo) volt a leggyorsabb, aki ezzel teljesítette a mesterhármast, a Tour és a Vuelta után immár a Giróról is van szakaszsikere.

Pénteken már nem a sprinterek játsszák a főszerepet, következik az olasz körverseny idei első hegyi befutója.

Sprint Keszthelyen is

A Tour de Hongrie második szakaszán is mezőnyhajrá döntött. A Zalaegerszeg és Keszthely közötti etapot a holland Fabio Jakobsen (Soudal–Quick Step) nyerte, aki összetettben is az élre állt. Pénteken a magyar körverseny mezőnyére is több szintkülönbség vár, a versenyzők Kaposvárról Pécsre tekernek.

A szakasz összefoglalója:

 

Giro d'Italia, 6. szakasz, Nápoly–Nápoly (162 km)
1. Mads Pedersen (dán, Trek–Segafredo) 3:44:45 óra
2. Jonathan Milan (olasz, Bahrain–Victorious) azonos idővel
3. Pascal Ackermann (német, UAE) a. i.
(...)
105. Fetter Erik (magyar, EOLO–Kometa) 3:22 perc hátrány

Az összetett állása
1. Andreas Leknessund (norvég, DSM) 22:50:48 óra
2. Remco Evenepoel (belga, Soudal–Quick Step) 28 másodperc hátrány
3. Aurélien Paret-Peintre (francia, Ag2r Citroen) 30 mp h.
(...)
111. Fetter 36:42 p h.

Tour de Hongrie, 2. szakasz, Zalaegerszeg–Keszthely (175 km)
1. Fabio Jakobsen (holland, Soudal–Quick Step) 4:05:21 óra
2. Phil Bauhaus (német, Bahrain–Victorious) azonos idővel
3. Vito Braet (belga, Flanders–Baloise) a. i.

Az összetett állása
1. Jakobsen 7:48:07 óra
2. Dylan Groenewegen (holland, Jayco AlUla) a. i.
3. Matús Stocek (szlovák, ATT Investments) 2 mp h.

Borítókép: Remco Evenepoel egyelőre a szivárványos trikóban tekerhet a Girón (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.