Guardiola és a játékosai kimerítették a manchesteri alkoholkészleteket

A Manchester City futballcsapatára ugyan még két rendkívül fontos mérkőzés vár az idényben, a bajnoki cím megnyerése után kieresztették a gőzt Pep Guardiola játékosai. Erről maga a katalán vezetőedző beszélt, és Guardiola részleteket is elárult az ünneplésről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 15:51
Guardiola, Josep Manchester City
Manchester, 2023. május 22. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a trófeával a Chelsea elleni bajnoki labdarúgómérkõzés után Manchesterben 2023. május 21-én. A Manchester City 1-0-ás gyõzelemmel megszerezte a bajnoki címet. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol Premier League-ben már csak egy, tét nélküli mérkőzése lesz a Manchester Citynek (vasárnap 17.30-kor a Brentfordnál vendégeskedik), az FA-kupa döntőjéig még több mint egy hét van hátra, a Bajnokok Ligája fináléjáig pedig kettő. Idény közben ennyi felkészülési idő már szinte luxusnak számít egy sztárcsapat esetében, így Pep Guardiola kegyes volt a játékosaival, és még azt is engedélyezte nekik, hogy a szezon befejezése előtt megünnepeljék a címvédésüket a PL-ben.

Manchester City Guardiola
Egy trófeát már elhódítottak, kettőt még megnyerhetnek Guardiola játékosai Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A City múlt szombaton az Arsenal nottinghami botlásával lett matematikailag is bajnok, de a futballistáknak másnap estig kellett várniuk a pezsgőzéssel, mert vasárnap még a Chelsea-vel volt egy összecsapásuk. Mondjuk úgy, hogy letudta a kötelezőt, és 1-0-ra nyerte meg a meccset a manchesteri gárda, majd elkezdődött az ünneplés, amiből Guardiola csak módjával vette ki a részét.

– Fél tizenegykor már ágyban voltam a feleségemmel. Kimerült voltam, úgyhogy megnéztem a mérkőzések összefoglalóit, aztán úgy aludtam, mint a bunda. Persze azt is tudom, hogy a játékosok megtették, amire szükségük volt. A családjaikkal ünnepeltek, nagyon élvezték az estét. Tudják, ha az ember megnyeri a Premier League-et, akkor nincs mese, ünnepelnie kell – fogalmazott a sikeredző. 

– Másnap reggelre csak szaunázás volt betervezve. Kedden pedig mondtuk a srácoknak, hogy készen kell állniuk a Brighton elleni meccsre. És készen álltak. Pedig tudják, negyven órával azelőtt megittuk az összes alkoholt, amit Manchesterben találni lehet. A csapat mégis helytállt, ez örömmel tölt el, mivel nem akartam, hogy az FA-kupa és a Bajnokok Ligája döntője előtt visszaessünk. Megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Angliában. Boldog vagyok amiatt, hogy a bajnoki cím megnyerése után is így teljesítettünk.

A városi rivális United után a Manchester City lehet az első angol klub, amely egy idényen belül a bajnoki címet, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyeri. A Vörös Ördögöknek ez az 1998/99-es idényben sikerült, és most éppen ők lehetnek az egyik csapat, amely a City útjába áll e bravúr elérésében, hiszen az FA-kupa döntőjében éppen a két manchesteri együttes csap össze. A BL június 10-i fináléjában pedig az olasz Internazionale lesz Guardiola tanítványainak az ellenfele.

Borítókép: Pep Guardiola újabb bajnoki címet hódított el a Manchester Cityvel (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.