Így néz ki a 2026-os foci-vb logója, bohócot csinált magából a FIFA

Ünnepélyes keretek között leplezte le a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a 2026-os labdarúgó-világbajnokság hivatalos logóját Los Angelesben, az első 48 csapatos foci-vb egyik leendő helyszínén. Gianni Infantino FIFA-elnök szerint olyan torna következik, amilyet még nem láttunk. Nos, a logóra ez mindenképpen igaz. Az internet népe máris bemutatta, hogy 60 másodperc alatt elő lehet állítani az egyszerű, de nagyszerűnek nem nevezhető megoldást.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 12:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2026-os foci-vb-t az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada közösen rendezi, a torna azért is lesz különleges, mert először vehet majd részt rajta 48 válogatott az eddigi 32 helyett. Gianni Infantino, a FIFA elnöke azt hangsúlyozta, hogy a 104 meccsből álló vb összehozhatja a világot, és erre utal a most bemutatott hivatalos logó és arculat is. Vagyis, hogy a futball mindenkié – olvasható a FIFA honlapján.

És akkor íme a 2026-os foci-vb hivatalos logója:

Egyszerű, letisztult – olcsó? Tehetjük fel a kérdést, ugyanis a FIFA máris sok negatív, gúnyos hozzászólást kapott a feltűnően puritán logó miatt. Egy Twitter-felhasználó be is mutatta, hogy mindössze 60 másodperc alatt a nulláról elő lehet állítani ezt a – vagy legalábbis egy ehhez nagyon hasonlító – logót. Íme:

– Ez egy különleges este, amely előrevetíti a következő világbajnokság üzeneteit, az egységet és az összetartozást – szónokolt a FIFA márciusban újraválasztott elnöke, Infantino. – A futball egyesíti a világot, és a fiatal generációt is egyesítenie kell egy olyan világban, amely egyre inkább megosztott. Szükség van az alkalmakra, amelyek összehozzák az embereket, és a 2026-os vb ilyen lesz. Ez a torna sorsfordító lesz, soha nem látott méretű globális esemény, amelyet több mint hatmillión láthatnak majd élőben a stadionokban.

A logó mellett fontos dátumokat is bejelentettek. A 2026-os vb döntőjét július 19-én vasárnap játsszák majd, a válogatottaknak pedig május 25-én kell leadniuk a játékoskereteiket a torna előtt.

Borítókép: Az aranylabdás brazil legenda, Ronaldo volt az egyik díszvendég Gianni Infantino mellett a FIFA ceremóniáján (Fotó: FIFA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.