Beteljesedett a kecskeméti csoda: az újonc ezüstérmes lett az NB I-ben

A labdarúgó NB I záró fordulójának a nyitó mérkőzésén a szezon meglepetéscsapata, a Kecskemét hazai pályán fogadta a Kisvárdát. A hazai csapatnak legalább egy pont kellett az ezüstéremhez, és a csereként beállt Katona Bálint góljával teljesítette a feladatát, 1-0-ra nyert a Kisvárda ellen, és újoncként a második helyen végzett a bajnokságban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 26. 20:12
null
Kecskemét 20230526 Férfi Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Kecskeméti TE - Kisvárda Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Marton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I utolsó fordulójában a második helyen álló Kecskemét a hatodik Kisvárdát fogadta. Szabó István együttesének az egy pont is elegendő lehetett volna ahhoz, hogy megőrizze a pozícióját. Telt ház, lelkes közönség előtt zajlott a meccs, a színvonal azonban elmaradt a várttól. A két csapat nemigen tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, jobbára kemény ütközetekről szólt az első negyvenöt perc.

A lilák nyertek        Fotó: Koncz Marton/Nemzeti Sport

A Kisvárda – az utólag kiderült, hogy lesen állt – Szpaszics hat méterről leadott jobblábas lövésével veszélyeztetett, ezt nagy bravúrral védte Varga Bence, a hazaiak kapusa. Majd Belényesi a hazaiakat juttathatta volna előnyhöz, de hibázott. A legutóbbi négy bajnoki mérkőzése közül hármat elveszítő, csak a bajnok Ferencvárost legyőző KTE játékára megvolt a kisvárdai ellenszer. A szigorú középpályás védekezés nem ízlett a hazaiaknak. Gól nélkül ért véget az első félidő.

A folytatásban sem változott a forgatókönyv: jobbára a mezőnyben gyűrték, gyömöszölték egymást a csapatok, de nem forogtak veszélyben a kapuk. A 65. percben érkezett friss erő a pályára, a két csapat eddigi két meccsén eredményes kecskeméti, Katona Bálint állt be a visszafogottan futballozó Horváth Krisztofer helyére. És ezúttal is megvillant, jóllehet nem volt nehéz dolga. Szuhodovszky indítása után Nikitscher nyert meg egy fontos párharcot, bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, és előzékenyen készítette le a labdát az érkező Katonának, aki kapásból, belsővel, tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Futball költözött a pályára, és még kitartott pár percig a lendület. Szuhodovszky ügyes cselek után bombázott az oldalhálóba. 

A végén a Kisvárda minden követ megmozgatott az egyenlítésért, még a kapusát is előre küldte a pontrúgásokhoz, de nem járt sikerrel. A Kecskemét 1-0-ra győzött, és a sikerének köszönhetően az újonc csapat bebiztosította a második helyet. A Kisvárda a hatodik, de az Újpest esetleges győzelmével hátrébb szorulhat a tabellán. 

Labdarúgó NB I, 33. forduló: Kecskemét–Kisvárda 1-0 (0-0), Széktói Stadion, 4457 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Katona (67.).

Borítókép: A Kecskemét (lilában) játékosai örültek a végén (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.