Kubatov Gábor álma alapján nem tudni, mikor dőlt el Elek Gábor sorsa

A Ferencváros elnöke a Metz elleni hatgólos hazai vereség előtt kijelentette, hogy a női kézilabdacsapat öt éven belül Bajnokok Ligáját akar nyerni. Kubatov Gábor terve akár már az idén megvalósulhat. Az események láncolatát ismerve nehéz elképzelni, habár nem lehetetlen, hogy Kubatov a szezon végén távozó Elek Gábor irányításával gondolta kivitelezni a BL-győzelmet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 9:10
null
Tatabánya 20230422 Nõi kézilabda MK néges döntõ , elõdöntõ FTC -MTK Fotó Árvai Károly - Nemzeti Sport A képen: Elek Gábor Fotó: Árvai Károly/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drámai nap volt a vasárnap a Ferencváros életében. A női kézilabdacsapat ledolgozta az odavágón összeszedett hatgólos hátrányát a Metz ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és idegenben fordította meg a párharcot. A 33-26-os siker összesítésben a Fradi továbbjutását jelentette a BL-szezonban hazai pályán veretlen, az ötszörös győztes Győrt otthon és idegenben egyaránt legyőző francia csapattal szemben.

Elek Gábor
Elek Gábor                                Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Sportági pletykák szintjén napirenden volt, a mérkőzés után mindenkit sokkolt a Ferencváros bejelentése: a vezetőedző, a csapatot tizenhat éven át vezető Elek Gábor szezon végén távozik a női csapattól. Nem kell különösebb dramaturgiai érzék ahhoz, hogy megállapítsuk, az FTC és edzője nem a történelmi siker, a klub történetének első Final Four-szereplésének kiharcolása után sebtiben döntött a szakításról. A klub honlapján megjelent érzelmes jelenetekben gazdag több mint hatperces videófelvétel is ezt a forgatókönyvet támasztja alá.

Elek Gábor sorsa legkésőbb a Győr elleni 31-20-as vereség vagy a Metz elleni hazai vereség után dőlt el. A bajnoki címért folytatott versenyt meghatározó hazai rangadót április elsején, a Metz elleni meccset egy hónappal később, május elsején játszották. A franciák elleni 32-26-os hazai botlás előtt kért szót Kubatov Gábor. A Ferencváros elnöke ekkor jelentette be, hogy a női kézilabdázóknak öt éven belül BL-t kell nyerniük. Kubatov természetesen nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a klub történetének első sikere akár még az idén megvalósulhat. Az élet végül így hozta, hogy 2023-ban ott lehet a Fradi a Final Fourban, de minden bizonnyal ekkorra már eldőlt Elek sorsa.

Kubatov Gábor többször is „megkapta a kérdést”, vajon a több mint másfél évtizedet a csapat élén töltő Elekkel szemben meddig él a türelem. A kérdés már tavaly szeptemberben a német Bietigheim elleni 40-20-as idegenbeli vereség után is felvetődött, de a klubelnök nagyon határozott kommunikációs stratégiát követett. – Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont ő szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha úgy alakul, hogy a csapatnak nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő, és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző – nyilatkozta tavaly Kubatov Gábor.

Színmagyar elődöntő is lehetséges

Június 3-án és 4-én a budapesti MVM Dome-ban rendezik meg a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Az elődöntő párosítását kedden 18 órától sorsolják a Sport TV stúdiójában. A négyes döntő sorsolásánál nincs kiemelés, bármelyik csapat összekerülhet bármelyikkel, így akár színmagyar elődöntőre is sor kerülhet. A Final Four résztvevői: Győri Audi ETO, FTC-Rail Cargo Hungaria, Vipers Kristianstad, Esbjerg.

Az elnök véleményéből az következik, hogy a vasárnap bejelentett közös megegyezéssel történt szakítás előtt Elek jelezte a főnökének, hogy már nem képes javítani a csapata eredményességén. A kétszeres KEK-győztes, kétszeres magyar bajnok edző a Ferencváros tájékoztatása alapján a klubelnökkel történt beszélgetés után közös megegyezéssel távozik a női kézilabdacsapat éléről.

Kubatov Gábor          Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Elek utódját még nem nevezte meg az FTC, a történelmi siker kivívása után ez nem időszerű. Egyelőre az biztos, hogy az új edző nem dolgozik együtt a szezon végén a Népligettől búcsúzó Alicia Stollével, és a nagy valószínűség szerint visszavonuló Szucsánszki Zitával sem. Érkező játékosairól, leendő igazolásairól még nem számolt be a Ferencváros. Az erősítés majd az új edző igénye és a klub anyagi lehetőségei szerint alakul.

Az FTC búcsúja Elek Gábortól:

Borítókép: Elek Gábor (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.