Csapatot vált Lewis Hamilton? Válaszolt a brit

A Formula–1-es monacói versenyhétvégére megérkezvén a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nem kerülhette el a Ferrarival való tárgyalására vonatkozó kérdéseket, miután a napokban az a pletyka kapott szárnyra, hogy a brit pilótának ajánlatot tett a patinás istálló. Hamilton mellett az olaszok csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is egyértelmű választ adott a felvetésre.

2023. 05. 26. 13:07
Lewis Hamilton Mercedes
Mercedes' British driver Lewis Hamilton is pictured ahead of the the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 20, 2022. (Photo by Karim Sahib / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, az angol Daily Mail bulvárlap a napokban arról írt, hogy tárgyalni kezdett a Ferrarival, amely mindenáron szeretné megszerezni a hétszeres világbajnokot. Bár az újság jól értesült forrásokra hivatkozott, nehéz volt elképzelni, hogy létrejön ez a házasság, hiszen a brit pilóta már többször is kijelentette, hogy jelenlegi csapatánál, a Mercedesnél szeretne versenyezni a következő években, de valójában egészen a pályafutása végéig.

Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Mercedes, Ferrari
Lewis Hamilton (balra) nem tervezi, hogy a Mercedest Ferrarira cseréli Fotó: AFP/William West

Monacóba megérkezvén az átigazolási szappanopera főszereplői egyértelműen kijelentették, hogy a pletykának semmi valóságalapja nincs.

– Azt hiszem, hogy egy ponton a Formula–1 bármely csapata szívesen tudná pilótájaként Hamiltont, badarság lenne mást állítani – ismerte el Frédéric Vasseur csapatfőnök, hozzáfűzve, hogy lépéseket azonban nem tett a Ferrari a 38 éves versenyző megszerzése érdekében. – Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az idény ezen szakaszában minden héten új történeteket kreálnak. Két héttel ezelőtt Carlos Sainzt még az Audival boronálták össze, a múlt héten pedig Charles Leclerc-t a Mercedesszel. Így egyedül maradnék. De mi nem tettünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak.

 

Hamilton szerint agyszülemény az egész

A rekordbajnok is hasonlóan nyilatkozott, és arra utalt, hogy a pletyka kitalálójának valószínűleg túl sok volt a szabadideje. 

– Nem tárgyaltam velük. Valaki talán unatkozott, mivel elmaradt a múlt hétvégi, imolai futam – szúrt oda a rekordbajnok.

Hamilton hozzátette, a képviselői a Mercedesszel egyeztetnek az év végén lejáró szerződésének a meghosszabbításáról, de nem töri a fejét túl sokat ezen, inkább a versenyzésre összpontosít.

Borítókép: Lewis Hamilton továbbra is a Mercedesnél képzeli el a jövőt (Fotó: AFP/Karim Sahib)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.