„Hamiltont zavarja, hogy Verstappen többet tesz zsebre nála”

A Formula–1-es Mercedes-istálló már nem szárnyal, mint a korábbi években, így a csapat pilótája, Lewis Hamilton is gyakran válik kritikák és gúnyolódás tárgyává. A rivális Red Bull tanácsadója, Helmut Marko alighanem örömét leli a hétszeres világbajnok sikertelenségében, ennek bizonyítéka a legutóbbi nyilatkozata is, amivel odaszúrt Hamiltonnak.

2023. 05. 24. 16:35
Formula 1 Grand Prix of Miami Lewis Hamilton Miami Nagydíj
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MAY 7: Driver Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 Team is seen at the pit lane ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami Gardens, Florida. Eva Marie Uzcategul T / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategul T / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban az a híresztelés járta be a világsajtót, hogy a Ferrari (Mercedes) szerződtetésén munkálkodik, és a célja megvalósítása érdekében képes minden eszközt bevetni, vagyis lukratív ajánlatot tenni neki, amire még a hétszeres világbajnok is képtelen lenne nemet mondani.

Helmut Marko mindig kihasználja az alkalmat, hogy belerúgjon Lewis Hamiltonba
Helmut Marko mindig kihasználja az alkalmat, hogy ha belerúghat Lewis Hamiltonba. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hogy a Daily Mail értesülésének mennyi a valóságalapja, az kérdéses, mindenesetre Helmut Markót is megkérdezték a pletykáról. A Red Bull tanácsadója a rá jellemző csipkelődő stílusban reagált, és kihasználta az alkalmat, hogy belerúgjon Hamiltonba, aki a korábbi évek dominanciája után most nemhogy győzelmekről, még dobogós helyezésekről sem igen álmodozhat.

– Két dolog van, ami nagyon idegesíti Hamiltont – kezdett teóriája ismertetésébe Marko. – Az egyik, hogy már nem ő a regnáló világbajnok, és emellett nagyon nehéz lesz elérnie a jövőben, hogy ismét az legyen. Azzal tisztában van, hogy a Red Bullnál nincs neki hely. Az pedig egyáltalán nem biztos, hogy a Ferrari jobban fog teljesíteni a jövőben, mint a Mercedes.

 

Hamiltont a pénz motiválja?

A Red Bull tanácsadója még egy okot említett, szerinte mi teszi boldogtalanná Hamiltont.

– A sport aspektusai mellett pedig Lewis azért sem boldog, mert már nem ő a legjobban kereső pilóta a Formula–1-ben. Most Max Verstappené ez a cím. Legalább ez megváltozhat a Ferrari segítségével – gúnyolódott Marko, utalva arra, hogy a maranellói istálló a hírek szerint évi 45 milliós fizetéssel kecsegteti Hamiltont.

Az más kérdés, hogy Verstappen – a tavalyi szerződéshosszabbítása nyomán – egybehangzó információk szerint ennél többet, évi 55 millió dolláros fizetést tesz zsebre.

Borítókép: Lewis Hamilton a Miami Nagydíj helyszínén (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.