Marozsán sikere: mint amikor Nadal kikapott a Roland Garroson

Amikor Rafael Nadal kikapott a Roland Garroson, Roger Federer Wimbledonban vagy Novak Djokovics az Australian Openen. Ritka alkalmak, s egy-egy ilyen meglepetéshez fogható az a bravúr, amelyet Marozsán Fábián végrehajtott Rómában Carlos Alcaraz legyőzésével.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 19:28
MAROZSÁN Fábián; ALCARAZ, Carlos
Róma, 2023. május 15. Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyõzte a volt és egyben leendõ világelsõ spanyol Carlos Alcarazt a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz szavakba önteni, mekkora bravúrt vitt véghez Marozsán Fábián Rómában Carlos Alcaraz ellen aratott sikerével.

Volt, aki szavak helyett számokkal próbálkozott: az elmúlt tizennégy évben mindössze tíz olyan férfiteniszmeccs volt, amikor valaki annak ellenére kapott ki, hogy a győzelmére mindössze 1,01-szeres pénzt fizettek volna.

A sor Rafael Nadal első Roland Garroson elszenvedett vereségével kezdődik, de szerepel még a listán, amikor a most már a hazáját védő Szerhij Sztahovszkij Wimbledonban nyert Roger Federer ellen, illetve amikor Novak Djokovics számára az üzbég Denisz Isztomin jelentette a végállomást az Australian Openen.

Utóbbi meglepetés majdnem hat és fél éven át az utolsó volt a sorban, egészen Marozsán Fábián hétfői, római diadaláig.

Ahhoz pedig ennél is sokkal messzebbre kell visszamennünk az időben, hogy megtaláljuk, mikor nyert magyar teniszező legutóbb hasonlóan magasan rangsorolt játékos ellen. 1983-ban, Hamburgban Taróczy Balázs győzte le az akkori világelsőt, Ivan Lendlt, azóta, azaz negyven éve nem nyert honfitársunk a rangsor első vagy második helyén álló teniszező ellen.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.