Nagy László klubján is múlik, hogy ne csak a nőkről legyen szó

Június első hétvégéjén a sorozat történetében először két magyar csapat részvételével rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A Magyar Kézilabda-szövetség úgy döntött, a férfi NB I bajnoki döntője a Final Four előestéjén, pénteken kezdődik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 11:50
Szeged-Veszprém kézilabda
Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túladagolás veszélye fenyeget. A Győr és a Ferencváros részvételével június első hétvégéjén kezdődő női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four előestéjén, jövő héten pénteken, június 2-án játsszák a férfikézilabda NB I bajnoki döntőjének első mérkőzését.

Az alapszakaszt a kétszeres címvédő, Szeged nyerte, Juan Carlos Pastor együttese élvezheti a pályaelőnyt. Hazai pályán kezdi a korábbi világklasszis átlövő, sportigazgató csapata, Veszprém elleni – az egyik csapat két győzelméig – tartó finálét. Tehát, ha a június 2-i mérkőzést megnyeri a bajnok, és három nap múlva Veszprémben a házigazda kiegyenlít, akkor a mindent eldöntő harmadik találkozót Szegeden játsszák június 9-én, pénteken.

Június 2. és 5. között minden napra jut csúcskategóriás kézilabda-mérkőzés. A Szeged–Veszprém meccs másnapján a női BL Final Fourban előbb a Győr lép pályára a címvédő norvég Vipers Kristianstad ellen, majd a Ferencváros a dán Esbjerg ellen szerepel. Jövő vasárnap a bronzmérkőzés után következik a Bajnokok Ligája-döntője. Majd újra a férfiak lesznek középpontban, a két hazai gigász veszprémi összecsapásán.

A férfikézilabda bajnoki döntő menetrendje:

1. mérkőzés, 2023. június 2., péntek, 18.15: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém

2. mérkőzés, Veszprém, 2023. június 5., hétfő, 18.30: Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged

3. mérkőzés (ha szükséges), Szeged, 2023. június 9., péntek, 20.30: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém

A bajnoki döntőben, amennyiben a rendes játékidő döntetlen eredménnyel végződik, hétméteres-dobások döntenek a mérkőzés győzteséről.

A női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four menetrendje:

Borítókép: A Szeged és a Veszprém párharca június elején kezdődik (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.