Peches Dzsudzsák: belesérült a Fradi feletti győzelem ünneplésébe

A DVSC megtréfálta a már bajnok Ferencvárost. A Loki hátrányból fordítva, meglepetésre 3-1-re nyert a Fradi vendégeként a labdarúgó NB I 32. fordulójában, s a győzelmének köszönhetően feljött a harmadik helyre a tabellán. A kétgólos Babunszki volt a meccs hőse, Dzsudzsák Balázs pedig a balszerencsés embere, a második debreceni gól ünneplése közben sérült meg, eltörött a keze.

Magyar Nemzet
2023. 05. 20. 19:52
Debrecen, DVSC, Bubunszki
Ferencváros-DVSC NBI. Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián először volt tagja a Ferencváros kezdőtizenegyének, amely ezenfelül is tartalmazott kisebb meglepetéseket. Kezdjük azzal, hogy Lisztes mellett Dibusz, Botka és Pászka is ott volt a csapatban, tehát a Fradi négy magyar játékossal állt fel, amit a helyszínen tizenhatezer néző figyelt, a fradisták tehát ki akarják élvezni az idény minden pillanatát. Sztanyiszlav a ballábas Pászkát ismét jobbhátvédként szerepeltette, ami kissé szokatlan megoldás, hiszen a „tükörhátvéd” nem bevett gyakorlat a labdarúgásban. Pászka eleinte bizonytalanul mozgott, aztán mégis főszereplővé lépett elő. Így állt fel a Fradi: Dibusz – Pászka, Botka, Knoester, Traoré – Gojak – Owusu, Marquinhos, Zachariassen, Lisztes – R. Mmaee.

Pászka Lóránd gyönyörű gólt rúgott. Ám ez kevés volt a Fradi sikeréhez a Debrecen ellen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Nem állítanánk, hogy nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a Fradinak voltak helyzetei, Ryan Mmaee lövését Megyeri Balázs védte, majd Lisztes durrantott mellé. Megyeri aztán mindenkire ráijesztett. Senki sem volt a közelében, amikor egyszer csak elterült a kapu előtt a földön. Előbb ápolást, majd cserét kért, az M4 Sport információi szerint arra panaszkodott, hogy zsibbad a bal lába. Milosevics állt be a helyére a 33. percben, a csere miatt hét perccel tovább tartott az első félidő.

Még a hosszabbítás előtt, a 42. percben vezetést szerzett a Ferencváros. Pászka remek labdaátvétellel becsapott egy debreceni védőt, majd egy finom csellel még egyet, aztán ballal gyönyörűen tekert a jobb felsőbe, a gól megnézhető az M4 Sport videóján.

Három perc múlva növelhette volna az előnyét a bajnok. Lisztes szépen kicselezte az emberét az alapvonalnál, tökéletesen tálalt Zachariassen elé, a norvég támadó azonban négy méterről, ballal fölé vágta a labdát. Aki meg akar botránkozni az idény egyik legnagyobb kihagyott helyzetén, az ezt is megnézheti.

Kevesen hitték akkor, hogy a találkozó alakulása szempontjából ez sorsdöntő jelenet volt. A Fradi ahelyett, hogy bebiztosította volna a győzelmét, lehetőséget kínált a DVSC-nek a feltámadásra. S a Loki élt az eséllyel.

A szünetben Szrdjan Blagojevics, a Debrecen szerb edzője kettős cserére szánta rá magát: Loncsar és Kiziridisz helyett Romancsuk és Varga állt be. Nem állíthatjuk, hogy csak ettől, de megtáltosodott a Loki. Babunszki előbb kihagyott egy helyzetet, de aztán két gólt is szerzett.

A 63. percben a macedón csatár Varga Kevin rossz labdakezelésének köszönhetően került helyzetbe, s egyenlített. Négy perc múlva pedig a vezetést is megszerezte. Varga ismét furcsa gólpasszt adott… A jobb oldali beadását Dibusz Botkára ütötte, onnan került a labda Babunszki elé, akinek két méterről kellett az üres kapuba gurítani. Fordított a Debrecen (1-2)! Íme a két gól:

Üröm a debreceni örömben, hogy miközben a debreceni táborhoz rohant, Dzsudzsák elesett és megsérült, mint utóbb kiderült, eltörött a keze, le is kellett cserélni.

A Debrecen néhány perc múlva bebiztosította a győzelmet. Gojak rázuhant a kapura törő Manriquére, a jelenetet csak egy-két perccel később ellenőrizte a VAR, amikor állt a játék, s a vizsgálat után Erdős játékvezető jó döntésként büntetőt ítélt, amit Bódi értékesített (1-3).

Csercseszov a hajrában beküldte a Liszteshez hasonlóan szintén csupán 18 éves Kaján Norbertet, aki ezen a mérkőzésen debütált a felnőttcsapatban, ám azt nem lehetett tőle elvárni, hogy megfordítsa az állást.

Nyert a Debrecen, és a győzelmével feljött a harmadik helyre a tabellán. A Kecskemétnek vasárnap pontot kell szereznie az Újpest vendégeként az ezüstérem bebiztosításához.

NB I, 32. forduló

Péntek
Paks–Puskás Akadémia 0-2 (0-0), Paks, 2612 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Plsek (76.), Corbu (90+4.)
Kisvárda–Vasas 2-1 (1-1), Kisvárda, 2380 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Mesanovic (45+5., 11-esből), Matheus (47.),  illetve Berecz (39.)

Szombat
Fehérvár–ZTE 3-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, 5000 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Kodro (3., 49., az elsőt 11-esből), Kastrati (39.)
Ferencváros–Debrecen 1-3 (1-0), Groupama Aréna, 15 879 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Pászka (42.), illetve Babunszki (63., 67.), Bódi (75., tizenegyesből)

Vasárnap
Budapest Honvéd–Mezőkövesd 14.10 (M4 Sport)
Újpest–Kecskemét 17.30 (M4 Sport)

Borítókép: A kétgólos Dorian Babunszki sem érti, Dzsudzsák hogyan sérült meg (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.