A Puskás Akadémia Pakson magának és a Kecskemétnek is tett egy szívességet

A labdarúgó NB I 32. fordulójának a nyitányán két dobogóért hajtó csapat találkozott egymással. A Paks és a Puskás Akadémia számára csak a győzelem jelenthetett nagy segítséget, ehhez képest csapkodó, sok szabálytalanságot hozó meccset játszott egymással a két csapat. A második félidőben a vendégek szép góllal szereztek vezetést, majd a hosszabbításban be is biztosították a három pontot, 2-0-ra meg is nyerték a mérkőzést, aminek Kecskeméten is nagyon örülhettek.

2023. 05. 19. 20:06
null
Paks 20230519 Labdarúgás NBI Paks-Puskás Akadámia Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks számára egyszerűbb volt a képlet: ha nyer, negyediknél rosszabb nem lehet, de sokkal valószínűbb számára a dobogó, és akár még a második helyet is megkaparinthatja. Ha nem győz, akkor az ezüstérem elérhetetlenné válik a számára, a harmadik helyért az utolsó fordulóban pedig versenyt futhat a Debrecennel és a Puskás Akadémiával. A kezdés előtt az utóbbi egy pont hátrányban volt a paksiakkal szemben, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a felcsútiak számára csak a három pont jelenthetett sokat a dobogóért vívott harcban.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Derekasan gyűrték egymást a csapatok, sokat szabálytalankodtak, de igazán jól nem futballoztak, nem kerültek a gólszerzés közelébe. Egyikük sem harcolt ki tartós fölényt, eleinte a Paks, fél óra elteltével viszont a Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát. Egész egyszerűen nem bírtak egymással, és így kissé unalmasra sikeredett az első félidő. A második sem kezdődött jobban, csapkodó, alacsony színvonalú meccset láthattak a nézők, továbbra is sok szabálytalansággal. A 64. percben jött az első igazán említésre méltó lehetőség, ekkor Favorov mesterien indította Komáromit, aki 10 méterről lőtt, de a Paks kapusa, bravúrral védett. A 76. percben viszont már ő sem segíthetett, ekkor Brandon balról érkező beadását Plsek 12 méterről a jobb alsó sarokba fejelte – 0-1. A hosszabbításban, a 94. percben egy pontos indításból Corbu 12 méterről még betalált a bal alsó sarokba – 0-2.

 

A paksiak nem sok sikerrel próbálták meg kissé felpörgetni a saját tempójukat, a vendégek pedig tördelték a játékot, ez a találkozó nem sokat mutatott meg a labdarúgás szépségéből. A Puskás Akadémia a 2-0-s győzelmével fellépett a harmadik helyre 50 ponttal, a Paksnak maradt 48, és így már egyikük sem előzheti meg a második helyen álló Kecskemétet. Erre már csak a 48 pontos Debrecennek van esélye, ám ehhez mindkét hátralévő meccsét meg kellene nyernie, elsőként szombaton a Ferencváros ellen a Groupama Arénában úgy, hogy a KTE viszont mindkét találkozóját elveszíti. Azaz, a felcsúti sikert alighanem Kecskeméten is nagyon megünnepelték…
 

NB I, 32. forduló
Péntek
Paks–Puskás Akadémia 0-2 (0-0), Paks, 2612 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Plsek (76.), Corbu (94.)
Kisvárda–Vasas 2-1 (1-1), Kisvárda, 2380 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Mesanovic (11-esből 45+5), Matheus (47.),  illetve Berecz (39.)
Szombat
Fehérvár–ZTE 14.10 (M4 Sport)
Ferencváros–Debrecen 17.45 (M4 Sport)
Vasárnap
Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 14.10 (M4 Sport)
Újpest–Kecskemét 17.30 (M4 Sport)

Borítókép: Inkább nagy küzdelem zajlott, mint jó futball (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.