Rafael Nadal edzéséről baljós felvétel szivárgott ki

A Roland Garros 2005 óta szinte egyetlen emberről szólt. Rafael Nadal akkor indult és nyert először a párizsi Grand Slam-tornán, ahol tavaly már tizennegyedik sikerét aratta. Idén viszont egyre valószínűbb, hogy nem lesz ott a mezőnyben, különösen a Twitteren megjelent szurkolói videó fényében.

2023. 05. 12. 11:34
Rafael Nadal
TENNIS-AUS-OPEN Fotó: AFP/MANAN VATSYAYANA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rajongói az Australian Open óta nem láthatták versenyezni kedvencüket. A spanyol teniszező az év első Grand Slam-versenyének második fordulójában sérült meg, az elmúlt hetekben pedig tornáról tornára halogatja a visszatérését. Kedvenc borításán, salakon egyetlen meccset sem játszott idén, így menne el Párizsba, ha a Roland Garros-indulást engedi a teste.

Rafael Nadal Casper Ruud 2022 Roland Garros
Rafael Nadal (balra) a tavalyi Roland Garros-győzelem után. Fotó: Getty Images/Clive Brunskill

A rajongóknak addig azzal kell beérniük, hogy edzésen megpróbálják figyelni Nadal teniszét, szerdán azonban ebből a szempontból is kellemetlen élményben volt részük.

A Twitteren csütörtök este közzétett videó tanúsága alapján Nadal ugyanis fájdalmas arccal felfüggesztette a gyakorlást.

A videót megosztó szurkoló beszámolója alapján Nadal csütörtökön visszatért az edzőpályára, de egyáltalán nem nézett ki jól a mozgása.

Az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros május 28-án kezdődik. Nadal a 2005-ös győztes debütálása óta egyszer sem hagyta ki a párizsi versenyt, amelynek tizennégyszeres bajnoka és jelenleg is címvédője.

Ha idén nem tud elindulni, akkor kiesik a világranglista első száz helyezettje közül is, noha néhány hónapja még élt a 912 hetes top 10-es sorozata.

Borítókép: Rafael Nadal az Australian Openen (Fotó: AFP/Manan Vatsyayana)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.