Tört-zúzott a legjobb svéd teniszező, leléptették

A tizennyolc éves Arthur Fils nem mindennapi körülmények között jutott be a lyoni ATP 250-es salakpályás teniszverseny negyeddöntőjébe. Ellenfele, a svéd Mikael Ymer annyira berágott a játékvezetőre, hogy a bírói széken törte ripityára az ütőjét. A magáról megfeledkező Ymert figyelmeztetés helyett azonnal leléptették.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 9:20
50th ABN AMRO Open 2023 - Day 2
Mikael Ymer
Mikael Ymer of Sweden in action on the court against Tallon Griekspoor of the Netherlands during a professional tennis game at the 2nd day of the 50th ABN AMRO Open 2023 World Tennis Tournament at Ahoy Arena on February 14, 2023 in Rotterdam, the Netherlands (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto/AFP/Nicolas Economou
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol van már az az idő, amikor Björn Borg, Stefan Edberg vagy Mats Wilander Grand Slam-trófeákkal örvendeztette meg a svéd teniszrajongókat? Az északi ország jelenlegi egyetlen top 100-as férfiteniszezője az etióp bevándorlók gyermekeként már Stockholmban született Mikael Ymer. A huszonnégy éves játékos Lyonban nem a tudásával és nem is a híresen hűvös svéd mentalitással hívta fel magára a figyelmet.

Az első játszma hajrájában Ymer úgy érezte, hogy tizennyolc éves francia ellenfele, Arthur Fils ütése széles volt, a székbíró azonban nem volt hajlandó megnézni a nyomot, arra hivatkozva, hogy a svéd teniszező túl későn jelzett neki.

Ymer néhány labdamenettel később elveszítette az adogatását, de a meccs sorsát az pecsételte meg, hogy a fejét is. A svéd éljátékos a bírói széken verte szét az ütőjét, amelynek csak a nyele maradt a kezében.

Egy átlagos ütőtörésért csak figyelmeztetik a teniszezőket, Ymer reakcióját viszont a bíró elleni támadásként értelmezték, így azonnal leléptették a teniszezőt.

Tavaly az olimpiai bajnok Alexander Zverev csapkodta a bírói széket, ő tekintélyes pénzbírság mellett felfüggesztett eltiltást is kapott.

A lyoni versenyen indult Fucsovics Márton, aki szintén feszült mérkőzésen búcsúzott, bár a magyar játékos kifakadása semmi sem volt Ymer balhéjához képest.

Borítókép: Mikael Ymer teljesen elvesztette a fejét (Fotó: NurPhoto/AFP/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.