Fucsovics kifakadt ellenfelére: „Sikítozik, mint egy ribanc”

A vasárnap rajtoló Roland Garros előtt is rendeznek a héten tenisztornát Franciaországban. A lyoni ATP 250-es versenyen Fucsovics Márton az első fordulóban a hatodik kiemelt Sebastián Báez ellen játszott, s a fiatal argentin alaposan felbosszantotta a magyar játékost.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 13:09
Fucsovics Márton
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnaptól a teljes teniszvilág Franciaországra figyel, hiszen kezdődik az év második Grand Slam-versenye, a Roland Garros, amelynek a selejtezője már zajlik Párizsban. Fucsovics Márton a kvalifikációban nem érdekelt, alanyi jogon a főtáblán indulhat a Roland Garroson, de már ő is Franciaországban van, a lyoni ATP 250-es verseny első fordulójában a hatodik kiemelt Sebastián Báez volt az ellenfele.

Fucsovics Márton Indian Wells
Fucsovics Mártont felbosszantotta fiatal ellenfele (Fotó: Getty Images/Harry How)

A huszonkét éves argentin játékos tipikus salakspecialista, mindkét ATP-tornagyőzelmét a vörös borításon aratta. Ő számított tehát a mérkőzés esélyesének a kilenc évvel idősebb Fucsovics ellen, és meg is nyerte az első játszmát 6:4-re.

Báez azonban nem ezzel bosszantotta fel a magyar éljátékost, hanem azzal, ahogy folyamatosan hangos kiáltásokkal ünnepelte Fucsovics ki nem kényszerített hibáit. A második szett közepén a magyar teniszező nem bírta tovább, az egyik térfélcsere elején megkérdezte Báeztől.

Hány éves vagy, tizenkettő?

Báez a valós életkorával felelt, mire Fucsovics így válaszolt:

– Mégis úgy viselkedsz, mintha tizenkettő lennél.

Fucsovics és Djokovics római panasza

Fucsovics a széken tovább dohogott, a székbíró végül őt figyelmeztette szóban, miután a magyar játékos úgy fogalmazott: „sikítozik, mint egy ribanc”. A mérkőzésvezetőnek Fucsovics felidézte, hogy múlt héten, Rómában hasonló problémája volt Cameron Norrie-val.

A magyar játékos hangsúlyozta: tudja, hogy ezt a viselkedést nem tiltják a szabályok, mégis sportszerűtlennek érzi.

Norrie-ról az olaszországi tornán hasonlóan nyilatkozott a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovics is.

Visszatérve a lyoni, Báez elleni meccsre: Fucsovics a második játszmában 5:4-es hátrányban, fogadóként két meccslabdát is hárított, és kiharcolta a tie breaket, azt azonban 7-5-re az argentin nyerte, így ő jutott tovább a lyoni második fordulóba. Fucsovics a következő meccsét már a Roland Garroson vívja, ahol nemcsak egyesben, hanem a kazah Alekszandr Bublik oldalán párosban is indul.

Borítókép: (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.