Vinícius-ügy: Ancelotti válaszolt, egy bírót eltiltottak

Reagált a spanyol labdarúgó-szövetség a vasárnapi incidensre. A Real Madrid játékosa, Vinícius Júnior piros lapot kapott a Valencia elleni bajnokin, miután korábban már le akart vonulni a pályáról a lelátóról őt célzó rasszista szidalmak miatt. A szövetség szerint a játékvezető jól végezte a dolgát a meccsen, a VAR-bíró viszont nem. Carlo Ancelotti mindeközben válaszolt a brazil játékos távozásáról szóló híresztelésekre.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 15:47
Valencia CF v Real Madrid CF - LaLiga Santander
Vinicius Junior left winger of Real Madrid and Brazil accuses a fan of making racist insults during the LaLiga Santander match between Valencia CF and Real Madrid CF at Estadio Mestalla on May 21, 2023 in Valencia, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Valencia–Real Madrid mérkőzésen szakadt el a cérna. Vinícius Júnior le akart vonulni a pályáról az ellenfél szurkolóinak rasszista skandálása miatt, majd később ütés miatt a játékvezető VAR-vizsgálat után kiállította a brazil játékost, a vele szemben szabálytalankodó Hugo Duro viszont megúszta a piros lapot. Vinícius kifakadt, sokan a távozását látták bele az üzenetbe, de Carlo Ancelotti szerint erről szó sincs.

Vinícius Modric
Edzője szerint Vinícius az incidens ellenére maradni akar a Real Madridban Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

– Vinícius nem gondolkodik a távozáson. Imádja a Real Madridot. Vini sikeres akar itt lenni, és tudja, hogy ez a klub jelenti számára a jövőt. Azt tervezi, hogy marad. A Real Madridban akar játszani – a spanyol csapat vezetőedzője ennél világosabban nem fogalmazhatott volna.

Viníciust szokás szerint faragták az ellenfél játékosai, ám az első igazi balhé abból lett, hogy a lelátóról lemajmozták. A rasszista sértés miatt a brazil futballista el akarta hagyni a pályát, ám végül meggyőzték a folytatásról.

Vinícius az eset miatt a spanyol labdarúgó-szövetséget is kritizálta, utóbbi vizsgálata végén azonban azt a következtetést vonta le, hogy a meccs játékvezetője, De Burgos Bengoetxea helyesen alkalmazta a rasszista inzultusok esetére előírt háromlépcsős protokollt: ennek lényege, hogy két figyelmeztetés után, harmadik incidens esetén kell félbeszakítani a játékot.

A meccs VAR-bíróját, Iglesias Villanuevát viszont eltiltotta a szövetség, visszavonta a szerdai, Betis–Getafe meccsre szóló megbízását is. Az indok az volt, hogy a vizsgálat során visszatartott felvételeket a vezetőbírótól, így De Burgos Bengoetxea nem látott felvételt arról, hogy a Vinícius által megütött Hugo Duro előtte a nyakánál fogva rángatta a brazilt. Az nem derült ki, hogy az egész tömegjelenetet kiváltó Vinícius-szabálytalanság a VAR-vizsgálat tárgya volt-e, amiért szintén járhatott volna neki a piros lap.

Vinícius játékon kívül felöklelte a védőjét, erre több valenciai játékos nekiugrott. Aztán a levonuláskor a hazai cserejátékosok is megrohamozták, amiért a brazil kettest mutatva üzent a Valenciának, hogy szívesen látná a klubot a másodosztályban.

Borítókép: Vinícius hiába tiltakozott (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.