Xavi bajnokká tette a Barcát, de egy dologgal elégedetlen a klubnál

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) megnyerése után eljött az ünneplés ideje a Barcelonánál, ugyanakkor a klub vezetőinek a pezsgőzés mellett más elfoglaltságuk is van, mert a csapat edzője, Xavi Hernández egy kérése sok fejtörést okoz nekik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 20:43
LaLiga - FC Barcelona training Xavi
epa10624502 FC Barcelona's head coach Xavi Hernandez during the team's training session held at Joan Gamper Sports Center in Sant Joan Despi, Barcelona, Spain, 13 May 2023. Barcelonaprepares for their upcoming LaLiga match against RCD Espanyol on 14 May. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joan Laporta klubelnök márciusban örömmel mustrálta a Barcelona addigi eredményeit, majd kijelentette, hogy szeretné meghosszabbítani Xavi Hernández 2024 nyarán lejáró szerződését. 

Xavi Barcelona
Xavi bajnoki címre vezette a Barcelonát Fotó: AFP/Josep LAGO

Azóta kiderült, az elnök szeretné, ha a 43 esztendős szakember maradna 2026 nyaráig a Barca vezetőedzője, azzal azonban számolt, hogy a bajnoki cím megnyerése után Xavi is nagyobb elvárásokat támaszt majd munkaadójával szemben. Pedig a Marca értesülései szerint éppen ez a helyzet, a katalán tréner a fizetése megduplázását követeli, amelyet a klub pénzügyi helyzetét tekintve a Barcelona nem néz jó szemmel.

Xavi kérése aligha tekinthető ördögtől valónak. Az edző 2021 novemberében hajlandó volt a kivásárlási díjának a felét, 2,5 millió eurót kifizetni az akkori klubjának, a katari al-Szaddnak, hogy átvehesse a Barca irányítását (a másik felét természetesen a Barcelona állta). Xavi emellett potom pénzért vállalta a munkát, és a kívánt bére sem közelíti meg a legjobban fizetett futballedzőknek, azaz Diego Simeonénak (Atlético Madrid), Pep Guardiolának (Manchester City) és Jürgen Kloppnak (Liverpool) elutalt összegeket. 

Xavinál emellett a katalánok játékosainak többsége is több pénzt tesz zsebre, amit a vezetőedző nem tart igazságosnak, főleg azután, hogy a csapata utcahosszal nyerte meg a La Ligát. 

Így most a Barcelonánál van a labda, a felek pedig a következő napokban folytatják a tárgyalásokat abban a reményben, hogy közelebb kerülnek a megegyezéshez.

Borítókép: Xavi úgy érzi, nem becsülik meg eléggé Barcelonában (Fotó: EPA/Alejandro García)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.