Edzője is reagált Szoboszlai Dominik sejtelmes nyilatkozatára

Az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose is reagált Szoboszlai Dominik azon nyilatkozatára, amely azt sugallta, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a közeljövőben távozhat Lipcséből. Szoboszlai legfőbb kérőjeként jelenleg az angol Newcastle Unitedot emlegetik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 13:52
DFB Pokal - SC Freiburg vs RB Leipzig Marco Rose Szoboszlai Dominik
epa10604979 Dominik Szoboszlai of Leipzig celebrates after scoring the 0-3 during the DFB Cup semi-final soccer match between SC Freiburg and RasenBallsport Leipzig in Freiburg, Germany, 02 May 2023. EPA/RONALD WITTEK ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három meccsig még biztos, hogy az RB Leipziget erősítem. Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, és szeretném megnyerni a második kupámat a csapattal. Meglátjuk, mi lesz a nyár után – rejtélyeskedett amikor Németországban a jövőjéről kérdezték.

RB Leipzig - VfB Stuttgart Szoboszlai Dominik Marco Rose
Marco Rose (jobbra) szerint most az a legfontosabb, hogy Szoboszlai a feladataira koncentráljon. Fotó: AFP/DPA /Hendrik Schmidt

Nos, bár a magyar középpályás szavai a lipcsei szurkolók szemében aligha hangozhattak megnyugtatóan, és ez alapján könnyen előfordulhat, hogy Szoboszlai Dominik távozik, az RB Leipzig vezetőedzője látszólag nem kerít túl nagy feneket a nyilatkozatnak.

– Viszonylag nyugodt vagyok. Szoboszlai sokat fejlődött itt, és minden bizonnyal ő is tudja, milyen szerepet tölt be a csapatnál, és ismeri a körülményeket, amelyek között itt dolgozhat. Egyébként pedig nincs nagy jelentősége annak, hogy most miről beszélünk, a végén a tények számítanak majd. De nem izgulok emiatt – árulta el pénteki sajtótájékoztatóján Marco Rose. A német tréner hozzátette, most az a legfontosabb, hogy Szoboszlai a feladataira koncentráljon, azaz a Leipzignek a Bundesligából még hátralévő két mérkőzésére, hiszen a csapat még nem biztosította be az indulását a Bajnokok Ligája következő kiírásában. Emellett pedig a Német Kupa döntője is vár a lipcseiekre, ahol az Eintracht Frankfurt ellen a címvédés lesz a tét.

Szoboszlai szerződése 2026 nyarán jár le az RB Leipzignél, de sajtóhírek szerint az angol Newcastle United ennél hamarabb is lecsapna a magyar válogatott csapatkapitányára.

Borítókép: Szoboszlai Dominiket a Newcastle United hívja (Fotó: EPA/Ronald Wittek)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.