A Fradi két új igazolása is megsérült az első felkészülési meccsen

Lejátszotta az első nyári felkészülési mérkőzését a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő Ferencváros labdarúgócsapata. Sztanyiszlav Csercseszov Ausztriában edzőtáborozó együttese a közelben, Szlovéniában játszott 0-0-t a szlovén másodosztály bajnokával, az NK Rogaskával. A Fradi két friss igazolása, Alekszandar Pesics és Halmai Ádám is megsérült a meccsen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 20:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztriában, Bad Radkersburgban edzőtáborozik egy hetet a Fradi, amely lejátszotta az első felkészülési mérkőzését , átugorva a közeli Szlovéniába. Felforgatott csapattal állt fel Sztanyiszlav együttese, hiszen több játékos válogatottszereplés vagy egyéb okok (sérülés, betegség) miatt hiányzott.

Így állt fel a Fradi: Varga Á. – Kaján, Cissé, Knoester, Civic – Esiti, Mercier, Gojak – Marquinhos, Pesics, Zachariassen. Tehát a nyári új igazolások közül Ibrahim Cissé és Alekszandar Pesics volt tagja a kezdőnek.

Az első félidő hajrájában kényszerű csere következett, a 40. percben Pesics megsérült, amit fájdalmas kiáltással kísért, a vállát fájlalta. A 31 éves csatár a Crvena zvezdától érkezett, s Ryan Mmaee érkezett a helyére.

Félidőben négyet cserélt Csercseszov, bemutatkozott a csapatban Tosin Kehinde is az újak közül. Nem ezen múlott a Fradi gólképessége, nem született találat a meccsen. A felkészülés ezen szakaszában az eredmény szinte mellékes, az viszont különösen balszerencsés, hogy Pesics mellett a Fradi egyik másik új támadója, Halmai Ádám is megsérült.

A Soroksárról érkezett játékos, aki a korábbi sokszoros válogatott középpályás, Halmai Gábor fia, nem sok időt töltött a pályán. Csercseszov az 59. percben Zachariassen helyére küldte be, majd a 85. percben Halmai cserét kért, s Frederiksen érkezett a pótlására.

A BL-selejtezőre készülő Fradi legközelebb szerdán lép pályára, amikor a Sepsiszentgyörgy lesz az ellenfele.

Borítókép: Nem tudott gólt lőni az első edzőmeccsén az FTC (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.