Bach: Magyarország rekordot állított fel a sikeres rendezések terén

Novák Katalin köztársasági elnök Lausanne-ban tett látogatása során a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével is tárgyalt. Thomas Bach ezt követően interjút adott a Sportrádiónak, amelyben az is szóba került, milyen esélyei vannak Magyarországnak arra, hogy egy nyári olimpia házigazdája legyen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 10:30
Novák Katalin Thomas Bach NOB
Novák Katalin Thomas Bach NOB Fotó: Donat Kekesi Forrás: facebook.com/novak.katalin.official
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Bach a Sportrádiónak adott interjú kezdetén felidézte a Novák Katalinnal való találkozását, és elismerésre méltónak tartja, hogy a köztársasági elnök jól tájékozott a sporteredményekben.

– Barátságos, egyben gyümölcsöző találkozó volt, az olimpiai mozgalomban nagyra értékeljük Novák Katalin köztársasági elnököt. Közel áll a sporthoz és a sport értékeihez, pontosan ismeri a sport mindenkire gyakorolt pozitív hatását. Igazán jól értesült az olimpiai eredményekben, és nagyszerű támogatója a magyar sportolóknak – vélekedett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Korábban terítéken volt, hogy Magyarország nyári olimpiát rendezne, de végül visszalépett a 2024-es pályázattól. Thomas Bach szerint nem kell feltétlenül elengedni a régóta dédelgetett álmot, hiszen Magyarország már több alkalommal is bizonyította, hogy remek házigazda.

– Szerintem Magyarország rekordot állított fel a sikeres nemzetközi versenyrendezések terén az olimpiai sportágakban. Ha jól tudom, több mint húsz világbajnokságnak és Európa-bajnokságnak adtak otthont az elmúlt öt évben, ami valószínűleg olimpiai csúcs, messze mindenki mást megelőzve. Ezen versenyek közül jó néhányat láttam, sikeresek voltak, a magyar emberek sport- és vendégszeretetéből, valamint a hatékony szervezőmunkából egyaránt profitálunk. 

Ha a NOB szempontjából nézem, az Agenda2020 program forradalmasította, fenntarthatóbbá és költségtudatosabbá varázsolta az olimpiai játékok megrendezését. Jó lehetőségnek érzem, ha ez beleillik Magyarország hosszú távú terveibe. Magyarország csodálatos rendező lehet, de először a magyar sportmozgalomnak, a kormánynak és az embereknek kell lépéseket tenniük. Ha ez megvan, mindenki elégedett lenne az olimpiai mozgalomban – tette hozzá a sportvezető, aki azt is elárulta, 2026-ban vagy 2027-ben választják majd ki a legközelebbi, még kiadó, vagyis a 2036-os nyári játékok házigazdáját.

Borítókép: Novák Katalin és Thomas Bach (Forrás: Facebook/novak.katalin.official)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.