Újra az elemek szólhatnak közbe: a víz után a tűz állhatna az F1 útjába

A Formula–1 vezetői egyelőre úgy vélik, a környéken dúló erdőtüzek ellenére a jövő héten az eredeti terveknek megfelelően megtarthatják a Kanadai Nagydíjat.

2023. 06. 09. 9:58
LECLERC, Charles Kanada
Montreal, 2022. június 19. Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én. MTI/EPA/Andre Pichette Fotó: Andre Pichette
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hete az imolai pályát vette volna birtokba a száguldó cirkusz mezőnye, de a hosszú időn keresztül tartó heves esőzések miatt elöntötte a víz az Emilia-Romagna régiót, és emiatt a Formula–1-es futam is elmaradt. Ezúttal egy másik elem, a tűz okoz sok gondot a királykategória mezőnyét legközelebb vendégül látó országban, Kanadában. A versenynek is otthont adó Quebec régióban az ott rekordot jelentő százötven erdőtűz tombol. A füst nemcsak az országban, hanem a szomszéd Egyesült Államokban is sok gondot okoz, New Yorkot ellepte a füstköd, és a levegő szennyezettsége miatt azt javasolták a lakosoknak, hogy minél kevesebb időt töltsenek az otthonukon kívül, kint pedig viseljenek maszkot.

New York füstköd Kanada
New Yorkot is ellepte a Kanadából érkező füst. Fotó: AFP/Angela Weiss

Jelen pillanatban viszont úgy tűnik, a Kanadai Nagydíj megrendezésére nem lesznek hatással az események.

„Arról biztosítottak bennünket, hogy Montrealban más a helyzet, mint Kanada többi térségében, illetve az Egyesült Államokban” – állt a Formula–1 közleményében, amelyben továbbá kiemelték, hogy a pálya környékén jó a levegő minősége. 

Borítókép: Charles Leclerc a 2022-es Kanadai Nagydíjon (Fotó: MTI/EPA/Andre Pichette)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.