Alonso megjósolta, mit tartogathat Verstappen számára a jövő

Fernando Alonso és Gerhard Berger szerint a harmadik Formula–1-es világbajnoki címére hajtó Max Verstappennek minden esélye megvan rá, hogy átírja a rekordkönyveket. Alonso ugyanakkor figyelmeztette is a holland pilótát, nem hull majd minden az ölébe.

2023. 06. 06. 16:20
Formula One Grand Prix of Saudi Arabia Fernando Alonso
epa10532733 Third placed Spanish driver Fernando Alonso of Aston Martin during the podium ceremony for the Formula One Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit, Saudi Arabia, 19 March 2023. EPA/STR Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még csak hét futam telt el az idényből, az eddigi eredmények alapján nem merészség azt mondani, hogy (Red Bull) gőzerővel halad a harmadik világbajnoki címe megszerzése felé. A holland pilóta immáron több mint két futamgyőzelemnyi előnnyel, 53 ponttal vezet a tabella második helyén álló csapattársa, Sergio Pérez előtt, hibázni nemigen szokott, így fényes lehet számára a jövő. Verstappen a közelmúltban a futamgyőzelmeket tekintve a Red Bull-istálló legsikeresebb pilótája lett (monacói sikerével a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 38-as csúcsát adta át a múltnak), de egykori és jelenlegi versenyzők, nevezetesen Gerhard Berger és Fernando Alonso szerint ez még csak a kezdet, és a kétszeres vb-győztes rekordok sorát döntheti meg.

Max Verstappen Fernando Alonso
Fernando Alonso (jobbra) sokra tartja Max Verstappent Fotó: AFP/Martin Keep

Korábban Berger a Krone Zeitungnak mondta el a véleményét erről: 

– Azt gondolom, hogy Max minden rekordot megdönt majd a Formula–1-ben, túlszárnyalja a 103 futamgyőzelmet számláló Lewis Hamiltont is. Még ha most azt is állítja, hogy a statisztikákkal nem foglalkozik, idővel biztosan azon lesz, hogy megdöntse a rekordokat – utalt a korábbi pilóta Verstappen azon nyilatkozatára, hogy ő előbb visszavonul, minthogy esélye legyen a listák csúcsára érni.

A barcelonai futam után pedig Alonso nyilatkozott a Red Bull versenyzőjének kilátásairól. A kétszeres világbajnok spanyol már több alkalommal is elismerte kollégája eredményeit, és úgy látja, Verstappennek minden oka megvan az optimizmusra a jövőt illetően, ugyanakkor sokat is kell dolgoznia ahhoz, hogy ő legyen a Formula–1 legsikeresebb versenyzője.

– Amíg nem lépnek érvénybe a 2026-os szabályok, addig a Red Bull a bajnokaspiránsok közé fog tartozni, ebből adódóan Maxnak is sok lehetősége lesz rá, hogy nyerjen. Még fiatal, ráadásul a versenynaptár hosszabb, mint valaha. Minden idényben huszonnégy esélye van rá, hogy győzzön, így idővel megdöntheti a rekordokat. Persze nincs erre semmilyen garancia. Én például a két világbajnoki címem megszerzése után azt hittem, hogy lesz még több is belőlük, és emellett sokszor fogok győzni. Max sem ülhet feltett lábakkal, mert gyorsan megváltozhat a helyzet – figyelmeztette Verstappent Alonso.

Borítókép: Fernando Alonso a szaúdi pódiumon ünnepel (Fotó: EPA/STR)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.