Verstappennek nem fáj a foga Hamilton rekordjaira, inkább visszavonulna

A kétszeres világbajnok Max Verstappen elárulta, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak a Formula–1-ben, elképzelhető, hogy jelenlegi szerződése lejártával visszavonul.

Magyar Nemzet
2022. 10. 13. 14:31
Japanese Formula One Grand Prix Max Verstappen
epa10230008 Dutch Formula One driver Max Verstappen of Red Bull Racing poses at the parc ferme after taking pole position following the qualifying for the Formula One Grand Prix of Japan at the Suzuka International Racing Course, Suzuka, Japan, 08 October 2022. The Formula One Grand Prix of Japan takes place on 09 October 2022. EPA/FRANCK ROBICHON Fotó: FRANCK ROBICHON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre rekordot dönt a futamok száma a száguldó cirkuszban, 24 versenyt rendeznek majd a 2023-as szezonban. A sportág vezetői egyre több országba akarják elvinni a Formula–1-et és minél több nézőt szeretnének bevonzani, ennek érdekében folyamatosan emelik a nagydíjak számát, amelyből a jelenlegi megállapodások szerint maximum 25 lehet egy idényben. 2026-ban az új Concorde-szerződés aláírásával azonban ez a szám tovább emelkedhet.

A futamhalmozás persze nincs mindenki ínyére, hiszen a pilótáknak és a csapattagoknak már a jelenlegi felállás is rengeteg lemondással jár, a sok utazás miatt csak elvétve láthatják a családjukat és a barátaikat.

 

(Red Bull) már tizenhét éves korától a királykategória tagja, és bár még csak 25 éves, már több interjúban is azon elmélkedett, hogy akár néhány éven belül vissza is vonulhat. A holland legutóbb úgy fogalmazott, nem vágyik arra, hogy utolérje Michael Schumachert és Lewis Hamiltont (Mercedes) a világbajnoki címeik számában (7), ő a világ körbeutazása helyett inkább otthon töltené az idejét, mire betölti a 35-öt.

– Ez nem a világbajnoki címek számáról szól, hanem inkább az élet minőségéről – mondta a Channel 4-nak a kétszeres vb-győztes. – 2028-ig szól a szerződésem. Akkor harmincegy éves leszek, és jelen pillanatban úgy gondolom, ha ebbe az irányba megyünk a jövőben is, és egyre tovább emelik a versenyek számát, akkor harmincöt évesen már valószínűleg nem szeretnék majd a mezőny tagja lenni. 

Rengeteg szórakoztató dolog van a Formula–1-en kívül is, amit szívesen csinálnék, szóval nem szeretnék úton lenni szinte az egész évben, távol a családomtól és a barátaimtól. Még néhány évig biztosan maradok, a szerződésemet kitöltöm. De utána komolyan elgondolkozom rajta, hogy folytassam-e, mert ez az életstílus nagyon sokat kivesz az emberből. Én nagyon szeretek otthon lenni, úgyhogy elég fájdalmas, hogy sokat máshol vagyok.

A korábbi Formula–1-es pilóta, vb-ezüstérmes Felipe Massa szerint Verstappen egészen máshogy nyilatkozna, ha az idény elején kérdezték volna meg erről, és nem a szezon végén.

– Én úgy gondolom, hogy Verstappen a valaha volt legjobb öt pilóta között van, de akár az első helyre is előreléphetne. Van annyira tehetséges, mint Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio, és  

Ha valakit az idény végén kérdeznek meg a visszavonulásról, könnyedén ad ilyen választ. De közben Max szeret az autóban lenni, vezetni, versenyezni. Nem hiszem, hogy abbahagyná harmincegy, harminckét éves korában. Szerintem folytatni fogja. Persze attól is függ majd a döntése, hogy miképpen alakulnak a dolgai. Versenyképes autót kap-e, harcba tud-e szállni a világbajnoki címekért. Ezek minden bizonnyal hatással lesznek majd a döntésére – vélekedett a brazil pilóta.

 

Borítókép: Max Verstappen a japán versenyhétvégén (Fotó: EPA/Franck Robichon)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.