Formula–1 nélkül maradunk a hétvégén, elmarad az imolai futam!

Az időjárás közbeszólt, az Olaszországban napok óta tartó heves esőzések miatt a hétvégén nem kerül sor a Formula–1-es Emilia-Romagna Nagydíjra.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 13:42
Formula–1, Emilia-Romagna Nagydíj, Imola
Formula–1, Emilia-Romagna Nagydíj, Imola 2022-04-21 10:12:39 IMOLA - The pit lane containing the garage of Max Verstappen (Oracle Red Bull Racing) on the Autodromo Enzo e Dino Ferrari ahead of the Emilia Romagna F1 Grand Prix. REMKO DE WAAL Netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP) Fotó: ANP via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idényben először európai kalandok vártak a Formula–1 mezőnyére, az előttünk álló három hétvégén az öreg kontinensen száguldoztak volna a pilóták. A tripla azonban elmarad, ugyanis Olaszországot napok óta heves esőzések sújtják, legalább szerda estig vörös riasztás lesz érvényben az Emilia-Romagna régióban, és a hétvégén éppen Imolában állomásozott volna a száguldó cirkusz. A pálya közelében lévő Santerno folyó megáradt, ezért a helyi hatóságok kedden evakuálták a helyszínt, hiszen bár a versenyzők csak pénteken gurulnának ki az aszfaltcsíkra, a háttérben már a hét elejétől zajlott a munka, hogy előkészítsék a terepet az érkező csapatoknak.

A környező utakat is ellepte a víz, ezeket emiatt lezárták, és a pálya egyes részein, valamit a bokszutcában is áll a csapadék. A súlyos helyzet miatt már napokkal ezelőtt lehetett hallani olyan hangokat, hogy elmaradhat, esetleg elhalaszthatják az Emilia-Romagna Nagydíjat, és szerdán bekövetkezett, amitől tartani lehetett: a Formula–1 bejelentette, hogy ezen a hétvégén nem lesz versenyzés Imolában.

Így néz ki jelenleg a paddock:

Leközelebb, a jövő hétvégén így Monacóba látogat a mezőny, az imolai futam pótlása pedig a versenynaptár zsúfoltsága miatt kérdéses.

Egy hónappal ezelőtt egyébként Floridában is hasonló problémákkal küzdöttek, de ott a verseny előtt több héttel lepte el a pályát a víz, így aztán időben elhárultak az akadályok a Miami Nagydíj megrendezése elől.

Borítókép: Idén üres marad a Red Bull garázsa Imolában (Fotó: AFP/ANP /Remko de Waal)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.