Ellepték a magyarok az F1-et, a sztárok közelében Miamiban + videó

Mondhatni ellepik a Formula–1-et a magyarok, derült ki Vaszilovics Ádám a TV2 korábbi műsorvezetőjének, Gombos Edinának adott beszámolójából. A főcukrász legutóbb a Miami Nagydíjon készített finomságokat a vendégeknek, az „átlagos” munkanapokon pedig a Bayern München futballklubnál dolgozik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 16. 12:23
F1 Grand Prix of Miami Michelle Rodriguez, Ludacris, Venus Williams and Serena Williams
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Michelle Rodriguez, Ludacris, Venus Williams and Serena Williams watch the grid presentation as Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team walks onto the grid prior to the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a pályán a pilóták száguldoznak, addig a háttérben rengetegen dolgoznak azon, hogy a Formula–1-es versenyhétvégék lebonyolításába ne csússzon hiba. Köztük rengeteg honfitársunk is, mint arra Vaszilovics Ádám rávilágított Miamiban. 

Vaszilovics Ádám, Miami Nagydíj, Formula–1
Vaszilovics Ádám Miamiban Fotó: Instagram.com/pastryart_by_vaszilovics 

– A Formula–1-es versenyhétvégén dolgozók negyven-ötven százaléka magyar. A logisztikában, akik a termeket rendezik be, kilencven százalékban magyarok dolgoznak, folyamatosan utaznak együtt az F1-gyel. Rengeteg a felszolgáló, a mosogató, és a szakácsok között is találkoztam jó néhány magyarral – számolt be a főcukrász a TV2 egykori műsorvezetőjének, Gombos Edinának az Itt van Amerika című YouTube-csatornán közzétett videójában.

 

München után Miami, Miami után München

Vaszilovics részt vett a múlt heti Miami Nagydíjon, és a helyszínen desszerteket készített a futamra érkezett vendégeknek. Négyfős csapatával az első napon hétszáz, majd vasárnap ezerötszáz embert szolgáltak ki a remekműveikkel. 

– Általában tizennégy órákat dolgoztam, versenynapokon pedig tizenhat órát. Harminchatezer lépést teszek meg ilyenkor. A sajttorta nagyon ment az amerikaiaknál, de készítettünk tiramisut, mangókrémet passiózselével, mini eperrétest csokoládéfagyival. Legalább száz kilogramm gyümölcsöt használtunk fel egy nap. A legdrágább jegy negyvenezer dollárba (13,6 millió forint) a rendezvényre – idézi a Ripost a Németországban élő cukrászt, aki nem csak a Formula–1-es versenyhétvégéken futhat össze ismert emberekkel, hiszen a Bayern München stadionjának, az Allianz Arénának a VIP-részlegében is ő szolgáltatja a desszerteket. – Az egész Olympiapark hozzánk tartozik Münchenben. Ezen felül egy hotel a Marienplatzon, a müncheni reptéri catering is a mi feladatunk.

Borítókép: Akár Michelle Rodriguez színésznő, a rapper Ludacris, valamint a Williams nővérek, Venus és Serena is megkóstolhatták a magyar cukrász remekműveit Miamiban (Fotó: AFP/Getty Images North America/Chris Graythen) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.