Dárdai nem viccel: Megérkezett a gonosz Pál!

Egy hónappal a csapat kieséses után megkezdte a felkészülést a német másodosztályban való új idényre Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A magyar vezetőedző előre figyelmeztette a futballistáit, mindenkitől kemény munkát vár el.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 8:06
Dárdai Pál. Hertha
26 June 2023, Berlin: Soccer: 2. Bundesliga, Hertha BSC, media round, Hertha BSC office. Head coach Pal Dardai of Hertha BSC addresses the crowd in a media round. Due to heavy rain, the kick-off training is postponed. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április közepén történt újbóli kinevezése után mindössze hat mérkőzés állt a rendelkezésére, ez nem volt elég, hogy megmentse a kieséstől a Bundesliga akkori sereghajtóját, a Hertha BSC-t. A berlini klub így a másodosztályban kezdi meg az új idényt, és bár Dárdai nem ígér azonnali feljutást, a pályán azt szeretné látni a futballistáktól, amit megbeszéltek, ezért már a felkészülés során is szigorú lesz velük.

Dárdai figyelmeztette a játékosokat, senki helye nem biztos a csapatban
Dárdai figyelmeztette a játékosokat, senki helye nem biztos a csapatban. Fotó: AFP/John Macdougall

– Gonosz Pál megérkezett – mondta hétfőn az újságíróknak a balatoni vakációja után Németországba visszatért Dárdai. – Nem fogok lusta emberekkel együtt dolgozni, így előfordulhat, hogy néhányan egykettőre az öltözőben, esetleg más csapat öltözőjében találják magukat. Éppen elég volt őket néznem az előző idényben. Ha már én vagyok itt az edző, szeretném jól érezni magam. Ez pedig akkor lehetséges, ha a csapat együtt dolgozik – jó hangulatban és készségesen. Ezért az első három hétben az lesz a feladatunk, hogy olyan férfiakat találjunk, akik dolgozni akarnak – jelentette ki a 47 éves tréner.

 

Dárdai terveit máris keresztülhúzták

Dárdai tervei ugyanakkor már az első pillanatban felborultak. A csapat hétfői edzését ugyanis vihar miatt keddre kellett halasztani, ráadásul bent folyt a munka a pálya helyett. A Hertha edzője igyekezett pozitívan szemlélni a történteket:

– Ha valami így kezdődik, akkor a vége már csak jobb lehet. Egy igazi edzés jobb lett volna, hogy lássam az új játékosainkat, mivel minden pillanatnak nagy jelentősége van. De nem tehetjük tönkre a gyepet egy tréning miatt – magyarázta Dárdai, akinek három új játékossal kell megismerkednie: Marius Gersbecket, Fabian Reesét és Gustav Christensent igazolta le eddig a Hertha.

A magyar szakember hozzátette, egyelőre nem akar a feljutásról diskurálni.

– Ma még nem beszélhetünk reményekről. Győztes típusú csapatra van szükségünk, győztes mentalitásra, ha vissza akarunk jutni. De én most nem jelenteném ki, hogy az azonnali feljutás a cél – húzta alá Dárdai, majd elmondta, balatoni tapasztalatai alapján a Hertha drukkerei sem erre vágynak elsősorban. – Az egyik étteremben odajött hozzám nagyjából húsz berlini szurkoló. Azt mondták, mindegy, hogy két vagy három évig tart feljutás, csak olyan focistáink legyenek, akik akarnak a pályán. Olyan csapatunk legyen, amelyik mindent belead. Ilyet már régóta nem láttak.

Borítókép: Dárdai Pál először nyilatkozik az új idény előtt (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Andreas Gora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.