Dibusz Dénes újabb elismerést kapott az UEFA-tól

Az Európa-liga a múlt heti, budapesti döntővel már véget ért, az UEFA azonban hivatalos felületein még visszatekint a sorozat 2022/23-as kiírására. A legnagyobb védésekről készült videóban magyar főszereplővel is találkozhatunk, Dibusz Dénes Trabzonspor elleni bravúrja bekerült az összeállításba.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 10:01
DIBUSZ Dénes
Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros-Bayer Leverkusen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022/23-as idényben Budapest minden korábbinál több Európa-liga-meccsnek adott otthont, s nem csak annak köszönhetően, hogy a Puskás Arénában rendezték a Sevilla sikerével zárult finálét.

A Ferencváros nagy bravúrt végrehajtva megnyerte csoportját, csak a nyolcaddöntőben búcsúzott a végül elődöntőig jutott Bayer Leverkusen ellen. A magyar bajnok menetelésében kulcsszerepet játszott a kapus, Dibusz Dénes, aki védéseivel idény közben is többször bekerült az UEFA összeállításaiba.

S nem volt ez másként az idény végén sem: az Európa-liga szezonbeli legnagyobb védéseiről készült videóban Dibusz Trabzonspor elleni bravúrját is megtaláljuk.

A kapusnak egyébként a teljes menetelésből ez a meccs a kedvenc emléke, amelyet úgy nyert meg 3-2-re a Ferencváros, hogy több mint egy órán át emberhátrányban játszott.

Borítókép: a Ferencváros kapusa (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.