Dibusz Dénes a kiesés után elárulta, mire emlékszik legszívesebben

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott az Európa-ligától, a Bayer Leverkusen a nyolcaddöntős párharc mindkét felvonását 2-0-ra nyerte meg.

2023. 03. 17. 6:48
Dibusz Dénes
a20230316 FTC Leverkusen Europa Liga labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-nyolcaddöntő mindkét mérkőzését 2-0-ra veszítette el. Mégis volt különbség a két találkozó között. Míg Németországban egy védést sem mutatott be, a Puskás Arénában rendezett visszavágón hetet is.

Dibusz Dénes
Dibusz Dénes és a társak fogadják a szurkolói köszönetnyilvánítást. Fotó: Mirkó István

– Megpróbáltunk sokkal agresszívebb játékot játszani, de sajnos rögtön az elején kihasználták a területet, rosszul osztottuk el az embereket, Diaby pedig kihasználta a sebességét. A második félidőre már érezhetően csökkent az energiaszintünk, nem tudtuk nyomás alá helyezni a Leverkusent. El kell ismerni, hogy a jobb csapat nyert. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk legalább egy gólt szerezni, hogy örömet szerezzünk vele a szurkolóknak – értékelt a párharc második meccse után Dibusz.

A drukkerek az elmaradt gól és a kiesés ellenére köszönetet mondtak a csapatnak az idényben bemutatott nemzetközi szereplésért.

– A kiesés után nagyon csalódottak vagyunk, nincs okunk örömködni. A szurkolók viszont az egész menetelést értékelték, s valóban óriási dolog volt a tavaszi folytatás kivívása, a legjobb tizenhat közé jutás elérése. Azt gondolom, hogy előzetesen mindenki aláírta volna ezt a szereplést – fogalmazott az FTC kapusa, aki azt is elárulta, hogy az idényben vívott tizenhat nemzetközi kupameccse közül a Trabzonspor ellen hazai pályán 3-2-re megnyert csoportmérkőzés a kedvenc emléke.

Az idei váratlan menetelés után joggal merül fel a kérdés, hogy jövőre ugyanezzel a teljesítménnyel, azaz az El-nyolcaddöntővel elégedett lenne-e a Ferencváros.

– Nyilvánvaló, hogy nem lennék csalódott. Ugyanakkor szeretünk mindig nagyobb célokat kitűzni. Bízom benne, hogy az idei tapasztalatokat hasznosítva akár még tovább juthatunk.

Az FTC-nek az El-búcsúval egyetlen front maradt csak az idényre: az NB I, amelyben tizenegy pont előnnyel vezet a második helyezett Kecskemét előtt.

– Az elmúlt hetekben a bajnokságban is akadtak olyan mérkőzések, amelyek hiányérzetet okoztak. Meg kell találni a motivációt, a csapat hatékonyságát és eredményességét, és magabiztosan be kell gyűjteni a bajnoki címet – hangsúlyozta Dibusz.

Borítókép: Dibusz Dénes több bravúrt is bemutatott a visszavágón (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.