időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Eldőlt, milyen szerepkörben folytathatja Dárdai a Herthánál

Magyar Nemzet
2023.06.01. 07:52 2023.06.01. 09:29
Eldőlt, milyen szerepkörben folytathatja Dárdai a Herthánál

Az már korábban is ismert volt, hogy Dárdai Pál a következő idénytől a német másodosztályban szereplő Herthánál folytatja a pályafutását, az viszont nem volt egyértelmű, hogy vezetőedzőként számítanak-e rá a berliniek. Most a Kicker lap beszámolója alapján erre is fény derült.

a harmadik kinevezése utáni néhány hétben nem tudott csodát tenni az akkoriban a Bundesliga utolsó helyén toporgó Herthával, amely a szezon végén elbúcsúzott a német élvonaltól. A magyar szakember csapata idénybeli utolsó bajnoki mérkőzését követően bejelentette, a kiesés ellenére is a klubnál folytatja a pályafutását, az viszont még nem volt egyértelmű, hogy milyen feladatot szánnak neki a berliniek.

Mint azóta kiderült, a Hertha azóta több trénerrel is tárgyalt az esetleges közös munkáról, de a Kicker német lap értesülése szerint egyikükkel sem született megegyezés, ehelyett Dárdai irányítása alatt próbálja meg a gárda kiharcolni a feljutást az első osztályba. Mivel már a klub többségi tulajdonosa, a 777 Partners is jóváhagyta a döntést, hamarosan a bejelentésre is sor kerülhet.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: MTI/AP/DPA/Andreas Gora)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.