Eldőlt, milyen szerepkörben folytathatja Dárdai a Herthánál

Az már korábban is ismert volt, hogy Dárdai Pál a következő idénytől a német másodosztályban szereplő Herthánál folytatja a pályafutását, az viszont nem volt egyértelmű, hogy vezetőedzőként számítanak-e rá a berliniek. Most a Kicker lap beszámolója alapján erre is fény derült.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 7:52
Dárdai Pál
Berlin, 2023. április 17. Dárdai Pál, a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplõ Hertha BSC újonnan kinevezett vezetõedzõje egy berlini sajtóértekezleten 2023. április 17-én. A Hertha szakmai munkáját harmadszor elvállaló Dárdai Sandro Schwarzot váltja a csapat kispadján. MTI/AP/DPA/Andreas Gora Fotó: Andreas Gora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a harmadik kinevezése utáni néhány hétben nem tudott csodát tenni az akkoriban a Bundesliga utolsó helyén toporgó Herthával, amely a szezon végén elbúcsúzott a német élvonaltól. A magyar szakember csapata idénybeli utolsó bajnoki mérkőzését követően bejelentette, a kiesés ellenére is a klubnál folytatja a pályafutását, az viszont még nem volt egyértelmű, hogy milyen feladatot szánnak neki a berliniek.

Mint azóta kiderült, a Hertha azóta több trénerrel is tárgyalt az esetleges közös munkáról, de a Kicker német lap értesülése szerint egyikükkel sem született megegyezés, ehelyett Dárdai irányítása alatt próbálja meg a gárda kiharcolni a feljutást az első osztályba. Mivel már a klub többségi tulajdonosa, a 777 Partners is jóváhagyta a döntést, hamarosan a bejelentésre is sor kerülhet.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: MTI/AP/DPA/Andreas Gora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.