Marco Rossi titkolózott, pedig Gazdag Dániel feszülten figyelt

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Montenegróban vív Eb-selejtezőt. A találkozó előtti napon a nemzeti csapat tagjai Telkiben edzettek, Marco Rossi és Gazdag Dániel viszont megjelent a meccsnek otthont adó podgoricai stadionban, ahol a sajtómunkások kérdéseire feleltek.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 19:54
Marco Rossi Gazdag Dániel
Montenegrói-magyar - A magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatója Podgoricában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Magyarország és Montenegró egyaránt három ponttal áll a szombati Eb-selejtező előtt, egyértelmű, hogy a mieink pozíciója a jobb a csoportban. csapata ugyanis egy meccset játszott eddig a sorozatban, azt 3-0-ra megnyerte Bulgária ellen, míg a montenegróiak egy hazai találkozót már elvesztettek Szerbia ellen. A világranglista és az elmúlt évek eredményei alapján Magyarország az esélyes Montenegróban, Rossi és játékosa, ennek megfelelően bizakodó, de nem elbizakodott hangot ütött meg a sajtótájékoztatón.

Marco Rossi
Marco Rossi újabb győzelmet aratna a magyar válogatott kispadján (Fotó: Mirkó István)

– Két éve még fej fej mellett állt a két válogatott, azóta szembetűnő fejlődésen ment át a magyar csapat. Továbbra is szerénynek kell maradnunk, maximálisan tiszteljük a montenegrói válogatottat, amelynek olyan sztárjai vannak, mint Szavics és Jovetics. Bármennyire is tiszteljük azonban az ellenfelet, mindenképpen nyerni szeretnénk, azért jöttünk ide – szögezte le a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, aki történelmi sikert aratna.

Magyarország eddig három – felkészülési – mérkőzést vívott Montenegró ellen, egy döntetlen és két vereség a mérleg, utóbbiak közül az egyik idején, 2019-ben már Rossi ült a magyar válogatott kispadján. Gazdag Dániel pedig éppen azon a találkozón ölthette először magára a címeres mezt.

– Nagyon hasonló stílusban játszik a két csapat, de szerintem mi jobbak vagyunk és meg fogjuk nyerni a mérkőzést. A világranglista alapján mi vagyunk az esélyesek, de ahogy a mester is mondta, alázatosnak kell maradnunk, hiszen mi magunk is sokszor megmutattuk már, hogy az alacsonyabban rangsorolt csapat képes meglepetést szerezni – mondta a Philadelphia Union magyar játékosa.

Gazdag bizonyára hegyezte a fülét, amikor Rossit a hadrendről kérdezték, hiszen neki nagyobb esélye van a kezdőcsapatba kerülni, ha a magyar válogatott hamis kilencessel kezd, ám az olasz szakember nem árult el semmit a taktikáról.

– Majd a pályán kiderül, hogyan állunk fel. De nemcsak a kezdőtizenegy számít, hiszen a kilencven perc alatt rengeteget változhat a játék menete, amihez nekünk alkalmazkodnunk kell – fogalmazott Rossi.

Eb-selejtezők, G csoport

Szombati program
Litvánia–Bulgária 15.00 (tv.: Spíler 2)
Montenegró–Magyarország 18.00 (tv.: M4 Sport)

Az állás
1. Szerbia 6 pont/2 mérkőzés
2. Magyarország 3/1
3. Montenegró 3/2
4. Litvánia 0/1
5. Bulgária 0/2. 

Borítókép: Gazdag Dániel sem kapott választ a nyilvánosság előtt Marco Rossitól (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.