Marozsán Fábián és Piros Zsombor is egy lépésre az álomtól

Akár három magyar teniszező is lehet a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszverseny férfi főtábláján. Marozsán Fábián és Piros Zsombor is két szettben nyert a selejtező második fordulójában, így mindketten egy meccsre kerültek karrierjük első Grand Slam-főtáblás szereplésétől.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 16:41
Piros Zsombor
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

főtáblás szereplése hosszú évek óta egyértelmű minden Grand Slam-torna előtt. Olyan viszont még nem volt, hogy mellette további két honfitársa is ott legyen a 128-as mezőnyben. Wimbledonban Marozsán Fábián és Piros Zsombor is egy lépésre került az álomtól.

Marozsán Fábián
Marozsán Fábián újabb mérföldkő előtt Fotó: AFP/Tiziana Fabi

A selejtező harmadik kiemeltje, Marozsán a svéd Elias Ymer ellen játszott szerdán. Az első szettet 6:3-ra nyerte a magyar játékos, a második játszmában pedig 5:5 volt az állás, amikor eső miatt kényszerszünetet tartottak.

Marozsán azonban nem zökkent ki, a rövidítésben nagyon magabiztosan győzte le ellenfelét. Ymer valamennyi Grand Slam-tornán játszhatott már főtáblán, Marozsán viszont most játszhat először közvetlenül a főtábláért zajló meccset pályafutása során.

A magyar teniszező karrierje első füves pályás versenyét teljesíti, azaz még veretlen a borításon. Az álom elérésében a német Maximilian Marterer akadályozhatja meg, aki tavaly sikeresen vívta meg a wimbledoni kvalifikációt, sőt a főtáblán is nyert mérkőzést.

Azzal, hogy Marozsán eljutott a harmadik fordulóig a selejtezőben, kiemelését figyelembe véve akár még egy Marterer elleni vereség esetén is főtáblás lehetne szerencsés vesztesként.

Piros Zsombor is bejutott a selejtező harmadik fordulójába, ő a spanyol Pablo Llamas Ruiz ellen nyert, szintén két játszmában. A selejtezőben 16. kiemelt magyar játékos következő ellenfele a 2019-es wimbledoni junior bajnok, a japán Mocsizuki Sintaro lesz.

Piros eddig a fázisig tavaly is eljutott, a 2022-es versenyen négy játszmában kapott ki a kazah Mihail Kukuskintól. Bizony, négy játszmában, ugyanis a többi Grand Slam-tornával ellentétben Wimbledonban a férfiak nemcsak a főtáblán, hanem már a selejtező utolsó fordulójában is három nyert szettre játszanak. Marozsánnak ez lesz az első ilyen meccse karrierje során.

A nők között már biztosan három főtáblásunk lesz, a Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna trióhoz nem tudott csatlakozni senki a selejtezőből. már a keddi első fordulóban vereséget szenvedett, Jani Réka számára a szerdai második kör és a japán Hibino Nao jelentette a végállomást.

Borítókép: Piros Zsombor is a főtábláért játszhat (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.