Máthé Dominik a saját receptjét ajánlja a fiatal magyaroknak

Máthé Dominik súlyos sérülése, a több mint egy év kihagyás után idén alapember lett a Paris SG csapatában. Az idei férfikézilabda Bajnokok Ligája Final Four egyetlen magyar szereplője nem szeretne elhamarkodottan ítélkezni a magyar csapatok szerepléséről, sőt el is hárította a témát. Máthé minden magyar kézilabdást arra biztat, hogy próbálja ki magát külföldön.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 10:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar kézilabda legnagyobb tehetsége itthon a PLER-ben kezdett el ismerkedni a sportággal, majd Balatonfüreden töltött el hat évet 2014 és 2020 között. A jobbátlövő új impulzusokra vágyott, 21 évesen a norvég Elverumhoz igazolt. Máthé két idegenlégiós év után akár haza is térhetett volna, de ő a Telekom Veszprém helyett a Paris SG-t választotta. A Világgazdaságnak adott interjúban Máthé élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy 2020-ban elhagyta a magyar közeget, és megismerkedett egy új kézilabda-kultúrával. – Azért mentem külföldre, hogy tanuljak, idegen nyelveket sajátítsak el, új emberekkel, kultúrákkal ismerkedjek meg. Kicsit úgy éreztem, amikor eljöttem, hogy elegem van Magyarországból. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy egyszer újból otthon kézilabdázzak, de az elkövetkező években biztosan nem kerül sor erre, most még nem otthon képzelem el a jövőt – mondta Máthé.

A tavalyi Eb nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Fotó: Mirkó István

Máthé beilleszkedett a Paris SG-be, egy év kihagyás után rengeteg játékpercet kap a világ egyik legjobb klubjában. Raul González edző számít rá, a 24 éves magyar játékos megtalálta a számítását Párizsban. – Világsztárokkal játszok egy csapatban, ami hihetetlen érzés. Jól sikerült a beilleszkedésem, senki nem bánik velem lekezelő módon, kölcsönösen tiszteljük egymást. Az edzéseken óriási a csata, folyamatosan harcolunk egymás ellen. Nem tudok mást mondani: nagyon bírom őket – mondta a magyar válogatott játékosa, akinek hihetetlen nagy élményt jelentett, amikor egyszer a PSG futballistája is a lelátón szurkolt a csapatának. Ez talán a Veszprém elleni fordítás lehetett, Máthé szívesen emlékszik vissza arra a meccsre

Az olimpiára való kijutásban reménykedő válogatott játékosa nagyra értékelte, hogy a klubja mindenben segítette a súlyos sérülése után történt rehabilitációját. 

A sérülés:

Máthé arra biztatja a magyar fiatalokat, hogy ha van megvan rá a lehetőségük, próbálják ki magukat külföldön. Máthé ma a Kielce ellen játszik a Bajnokok Ligája Final Fourban, ő a kölni négyes döntő egyetlen magyar résztvevője. A jobbátlövő nem akart fejtegetésekbe bocsátkozni arra vonatkozóan, hogy vajon mi lehet annak az oka, hogy ő az egyetlen magyar a nemzetközi klubkézilabda legfontosabb eseményén.

A teljes interjú ITT érhető el.

Borítókép: Máthé Dominik ma a Kielce ellen léphet egyet előre a BL-döntő felé (Fotó: Paris SG)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.