Mbappé egyelőre maradni akart, de a PSG a nyáron elküldheti

Kylian Mbappé váratlan döntést hozott, amivel nehéz helyzetbe hozta a Paris Saint-Germaint. A francia klub emiatt arra kényszerülhet, hogy a nyáron túladjon a világbajnok futballistán.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 8:12
Ligue 1 - PSG vs Clermont Kylian Mbappé
epa10671721 Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe waves during the 2022-2023 Ligue 1 championship trophy ceremony following the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain and Clermont Foot 63 in Paris, France, 03 June 2023. EPA/FRANCK FIFE / POOL MAXPPP OUT Fotó: FRANCK FIFE / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

május végén még azzal örvendeztette meg a Paris Saint-Germain szurkolóit, hogy bejelentette, a következő idényt is a fővárosiaknál tölti. A korábbi átigazolási szappanoperái után ez mindenképpen megnyugtatólag hathatott, így legalább ezen a nyáron nem kellett volna a drukkereknek a csapat sztárjának esetleges távozása miatt aggódniuk, de mindössze két hét leforgása alatt nagyot fordult a világ, és ismét terítékre került a világbajnok csatár búcsúja.

Ligue 1 - PSG vs Clermont  Lionel Messi Kylian Mbappé
Messi (balra) után Mbappé is távozik? Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

Most azonban, legalábbis egyelőre, nem Mbappé akar távozni, hanem a PSG kényszerülhet meghozni az erre vonatkozó döntést. A futballista ugyanis nehéz helyzetbe hozta a munkaadóját. A L’Equipe lapra hivatkozva a Marca arról számolt be, Mbappé levelet küldött a klubnak, amelyet hétfőn kaptak kézhez. A 24 éves játékos ebben felfedi, hogy nem él opciós jogával, vagyis a 2024 júniusában lejáró szerződését a maga részéről nem szeretné meghosszabbítani.

A PSG semmiképp sem akarja ingyen elengedni Mbappét, így a L’Equipe úgy tudja, máris azon munkálkodnak a párizsiak, hogy új klubot találjanak neki a nyáron. 

Pedig korábban a Paris Saint-Germainnél minden eszközt bevetettek volna Mbappé marasztalásáért és a szerződéshosszabbításért, de a levelének nem volt jó fogadtatása, főleg annak fényében, hogy tavaly is a távozás küszöbén állt a labdarúgó.

– A PSG-t meglepte a játékosa döntése, de ez alkalommal határozott az álláspontjuk: ha Mbappé nem írja alá az új szerződését a nyáron, akkor az átigazolási ablak lezárulta előtt eladja őt a klub – írta a L’Equipe.

 

Benzema helye megürült, Mbappé kaphatja meg?

Az új állomáshely pedig a várakozások szerint a Real Madrid lehet. A királyi gárda már kétszer megpróbálta megszerezni Mbappét, de mindannyiszor füstbe ment a terve. Florentino Pérez klubelnök ugyanakkor továbbra is a francia játékos nagy csodálója, ráadásul távozásával megüresedett egy hely a csatárposzton.

Ha pedig ez a forgatókönyv megvalósul, a PSG-től a nyáron elköszönhet a három legfényesebb csillaga: az Inter Miamihoz igazolt, Neymartól szeretnének megszabadulni a párizsiak, és jelenleg úgy fest, rákényszerülnek Mbappé eladására is.

Borítókép: Kylian Mbappé hamarosan távozhat Párizsból (Fotó: EPA/Franck Fife)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.