Marco Rossi nem változott, a koncentráció a kulcsszó Telkiben

Marco Rossi csaknem valamennyi kiválasztottja már Telkiben van, azaz majdnem a teljes keret készül a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre. Szalai Attila friss Török Kupa-győztesként érkezett az edzőtáborba. A játékosok szerint szombaton Montenegróban a koncentráció lesz a kulcs. Igaz ez Kerkez Milosra is, pedig a portugál sajtó szerint a sorsát alapvetően meghatározó döntés született vasárnap éjjel.

2023. 06. 12. 20:15
null
20230214 Debrecen Karrierjéről, a válogatottról és Dzsudzsákék töltött káposztájáról is beszélt Marco Rossi Debrecenben Sokan voltak kíváncsiak a szövetségi kapitánnyal folytatott beszélgetésre az oDEon épületében. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-bihari Napló Képen: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Czinege Melinda Forrás: Hajdu Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már majdnem a teljes keret dolgozik gőzerővel Telkiben. Megérkezett Dél-Koreából késik viszont az Egyesült Államokból várt a Philadelphia Union támadója ugyanis a hétvégi mérkőzése után lekéste a gépét, így csak ma tud csatlakozni a társakhoz. 

   Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Befutott viszont a német kupadöntő után egy hét pihenőt kapott két lipcsei, és is. A legboldogabban foglalta el a szobáját az edzőtáborban, ugyanis Szoboszlaihoz és Orbánhoz hasonlóan kupagyőztesként vághat neki az Európa-bajnoki selejtezőknek. Csapata, a török Fenerbahce őt végig bevetve 2-0-ra legyőzte a Basaksehirt a fináléban, és a magyar védőnek ez az első trófeája Törökországban.

A magyar válogatott tavasszal a bolgárok legyőzésével kezdte el a selejtezőket, szombaton Montenegróban, a jövő héten kedden pedig itthon Litvánia ellen folytatja azokat. Az előbbi nagyon komoly feladatnak számít, és ha sikerülne Podgoricában is begyűjteni a három pontot, csapata nagyot lépne a célja, az egyenes továbbjutás felé. A sajtótájékoztatón Lang Ádám, az Omonia Nicosia védője okkal válaszolt így arra a kérdésre, hogy mire számít Montenegróban:

– Nagy csatára. Végig fókuszban kell lennünk, mert az ellenfél játékstílusa próbára fog tenni minket, ahogy a játékosok karaktere is. Mindent módszert be fognak vetni, hogy kizökkentsenek minket, provokálnak és bosszantanak majd, ezeknek nem szabad felülni, hanem a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Nyilván a párharcokban fel kell venni a versenyt, és ha közben végig kifogástalanul koncentrálunk, jó döntéseket hozunk a pályán, akkor elhozhatjuk a három pontot Montenegróból.

Csoboth Kevin        Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Az előző idény egyik felfedezettje, az újpesti Csoboth Kevin elárulta, az utolsó bajnokija után mindössze két-három napot pihent, aztán újra is kezdte az edzéseket.

– Azt hiszem, így nem lesz nehéz felpörögni, itt játszani egyébként is óriási motivációt jelent – mondta. – Mindkét mérkőzés nagyon nehéz lesz. Montenegró minden párharcért, minden labdáért foggal-körömmel fog küzdeni. Koncentrálnunk kell majd, és egy csapatként játszva meg lehet szerezni a három pontot. Természetesen mindkét találkozón győzni szeretnénk.

A kulcsszó tehát a koncentráció. A játékosok nyilván minden idegszálukkal a szombati mérkőzésre összpontosítanak, figyelmét azonban aligha kerülik el a sorsáról szóló hírek. Az elmúlt hetekben úgy tűnt, a Benfica lemondott az AZ Alkmaar 19 éves bal oldali védőjének a megszerzéséről, mert sokallta a hollandok által megszabott húszmillió eurós árat, ám portugál sajtóértesülések szerint komoly fordulat állt be az ügyben vasárnap éjjel. 

Úgy tudják, Kerkez öt évre ír majd alá a Benficához, a kivásárlási ára 100 millió euró lesz, míg az AZ 15 százalékban megtarthatja a válogatott védő játékjogát, vagyis ha további eladásra került sor, akkor abból ekkora százalékban részesedik. Vélhetően az utóbbi kikötés miatt az AZ enged a húszmillió eurós árból, így tudja szerződtetni a Benfica a jelenleg a magyar válogatottal Telkiben készülő védőt.

Más forrásban egyelőre nincs híre annak, hogy a két klub megegyezett volna, ugyanakkor az AZ Alerts szurkolói Twitter-oldal is arról ír, hogy Kerkez távozása biztosra vehető a holland klubnál.

Bár a fókusz egyelőre Montenegróra esik, a litvánok elleni jövő heti Eb-selejtező sem közömbös. Edgaras Jankauskas szövetségi kapitány több rutinos játékosát is kihagyta a Bulgária és Magyarország ellen készülő keretéből, így egy zömében fiatalokból álló csapatot küld majd pályára a Puskás Arénában.

A sajtónyilvános edzés:

Borítókép: Marco Rossi az összpontosításra hívta fel a figyelmet (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-bihari Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.