Kerkez Milos legkedvesebb ajánlata ugrott, de van másik kilenc

Már mindenki beleélte magát, hogy Kerkez Milos a Benfica játékosa lesz, de az utolsó pillanatban, úgy tűnik, a portugál sztárklub mégis visszakozik. A Benfica nem tudott megegyezni Kerkez Milos jelenlegi csapata, az Alkmaar vezetőivel az áitgazolási összegben, s inkább a Barcelona 34 éves veteránját, Jordi Albát szerződteti. Az Alkmaar telhetetlensége megbosszulta magát, de a magyar labdarúgó-válogatott 19 éves üdvöskéjének nem kell aggódnia, további kilenc lehetőség közül válogathat.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 8:57
Kerkez Milos
Kerkez Milos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha odakerül, egy álom válik valóra. A szíve már a Benficában van. Több mint tíz ajánlatot kaptunk, ha csak a pénz számított volna, akkor már elfogadtunk volna egyet Angliából – idézte a portugál Record  sportoldal pénteken édesapját, Kerkez Sebastijant. Kerkez Milosnak személy szerint tehát volt anyagilag kedvezőbb ajánlata, de a Benfica volt a vágya. Jelenlegi klubja, az Alkmaar viszont nem így gondolkozott. Valószínűleg szeretne volna minél nagyobb hasznot csinálni a 19 éves tehetségből.

Kerkez Milos
Kerkez Milos tavaly mutatkozott be, és eddig hat mérkőzésen szerepelt a magyar válogatottban (Fotó: Twitter)

Kerkez Milos értékét a Transfermarkt jelenleg tízmillió euróra taksálja, gyanítható, hogy az Alkmaar ennél is lényegesen többet szeretett volna kapni érte, a hírek szerint nem akart engedni a húszmillió eurós vételárból.

A Benfica ezt viszont sokallta, s inkább úgy döntött, hogy a Barcelona távozó veteránját, a 34 éves Jordi Albát igazolja le balhátvédnek. A Benficának azért van szüksége új balhátvédre, mert Alejandro Grimaldo a Leverkusenhez igazolt.

Bizony, nagy lehetőséget szalasztott el Kerkez Milos, hiszen a BEK-győztes Benfica napjainkban is az egyik legjobb európai csapat, a Bajnokok Ligája 2022–23-as kiírásában a negyeddöntőig jutott, ott az Internazionale állta az útját.

Kerkez Milos Angliában is népszerű

Ha hihetünk az édesapjának, Kerkez Milosnak mégsincs oka az aggodalomra. A Benfica ajánlata csupán egy volt – még ha e legkedvesebb is – a tíz közül. Nehéz elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 19 éves játékosa a következő idényt az Alkmaar játékosaként kezdje meg.

 

Angol lapok a Leeds United, a Wolverhampton, a Brentford, a Bayer Leverkusen, a Borussia Dortmund és a Wolfsburg érdeklődéséről írtak. Aggodalomra tehát nincs ok. 

Kerkez Milosnak nagyon jó idénye volt, 52 mérkőzésen lépett pályára az Alkmaar színeiben, s többször bravúros dolgokat művelt.

Borítókép: Kerkez Milos bosszús a meghiúsult szerződés miatt (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.