Kerkez Milos elárulta, merre vezethet az útja Hollandiából

Egyetlen magyar labdarúgó maradt, aki még érintett a 2022/23-as nemzetközi kupaidényben. Kerkez Milos az AZ Alkmaarral a Konferencialigát nyerheti meg, eközben a holland bajnokságban a dobogóért küzd. Szombat este az Ajax elleni rangadó vár a magyar balhátvédre, aki ebben az évben a magyar válogatott színeiben is presztízsmeccset vívhat.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 9:58
Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League
SPORT-SOCCER-LAZIO-AZ-ALKMAAR/REPORT Fotó: NurPhoto via AFP/DOMENICO CIPPITELLI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerkez Milos az AZ Alkmaar találkozói közül egyetlen mérkőzést hagyott ki az idényben, a januári, Vitesse elleni bajnokin sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott. Hasonló okokból nem lehet majd a pályán a West Ham United ellen, a Konferencialiga elődöntőjének első felvonásán, de a magyar válogatott védője így is fontos meccseken segítheti még csapatát az idényben. A holland bajnokságban az Alkmaar 60 ponttal a negyedik helyen áll, de játszik még a 65 pontos PSV-vel, ma este pedig a 62 pontos Ajax ellen.

FERENCZI János; MILOS, Kerkez SZOBOSZLAI Dominik
(balra) a válogatottban mindig remekül érzi magát. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A fejlődésem szempontjából a legjobb helyen vagyok, itt ugyanis valóban bíznak a fiatalokban – hangsúlyozta a Nemzeti Sportnak Kerkez. – A bajnokságban lüktető meccseket játszunk, a támadószellem uralkodik, az itteni játékfelfogás közel áll hozzám.

Kerkez kiváló teljesítményének köszönhetően több neves klub figyelmét is felkeltette, a zuhanyhíradóban például azzal a Lazióval is összeboronálták, amelyet többek között az ő góljával búcsúztatott az Alkmaar a Konferencialiga nyolcaddöntőjében. A tizenkilenc éves balhátvéd beszélt a lehetséges következő állomásról, de nem érzi úgy, hogy kapkodnia kellene.

– Örömmel játszanék Spanyolországban, édesapám szerint azonban Anglia lenne inkább testhezálló – úgy látszik, én a melegebb, ő pedig a hidegebb helyeket preferálja. Bárhogyan is alakul, nem a pénz lesz a legfontosabb szempont a klubváltásomnál, csak az számít, hol fejlődhetek a legtöbbet. Máskülönben 2026 nyaráig él a szerződésem, nincs miért kapkodnom, szeretek Alkmaarban futballozni.

Kerkez horrorfilmzenével hangol

Hollandiában azért is tesznek, hogy Kerkez lehiggadjon, az edzéseken nem léphetnek oda a társaknak, amikor pedig a Lazio elleni visszavágó második percében sárga lapot kapott, sokat jelentő pillantással jelzett neki vezetőedzője, Pascal Jansen. Az ellenfél számára kellemetlen stílusát azonban nem akarja levetkőzni a futballista.

– Zenével hangolódom a meccsekre, halloweeni, illetve horrorfilmeket aláfestő dalokat hallgatok. Ezektől különleges állapotba kerülök, úgy érzem, tettre kész vagyok, és azonnal ki akarok szaladni a pályára. A pályán már nem húzom fel magam olyan könnyen, kevésbé heves a vérmérsékletem. Persze megesik, hogy szóváltásba kerülök a játékvezetővel, és az ellenfeleimet sem kímélem, próbálom kizökkenteni őket a megjegyzéseimmel. Ilyen vagyok. Kicsit sem érdekel, ki jön velem szemben. Tudom, hogy a játékstílusom miatt az oldalamon játszó szélsőnek nehezebb feladata lesz, mint nekem.

Kerkezre a bajnokságban és a nemzetközi porondon is fontos meccsek várnak még az idényben, utána sem vonulhat azonban azonnal pihenőre, hiszen a magyar válogatott júniusban két Eb-selejtezőjét játszik. A védőre azonban az igazi presztízsmeccs majd szeptemberben vár, hiszen szülőföldjén, Szerbiában léphet pályára a magyar címeres mezben.

– Már nagyon fiatalon, Győrben eldöntöttem, ha a magyar szövetség megkeres, igent mondok a megkeresésre, és kétségem sincs afelől, hogy a legjobb döntést hoztam. Ugyanakkor a Szerbia elleni Eb-selejtezős meccsek nekem presztízscsaták lesznek, várom őket. A testvérem gyakran felhozza, őrületes lesz Belgrádban látnia játszani – fogalmazott Kerkez Milos.

Borítókép: Kerkez Milos az Alkmaarral két porondon is áll még (Fotó: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.