Kerkez Milos hatalmas szólója kicsit Maradona híres vb-gólját idézi + videó

Nem akármilyen gólt szerzett a holland labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában vasárnap a magyar válogatott Kerkez Milos. Az AZ Alkmaar védője a Fortuna Sittard elleni meccs 42. percében a saját térfeléről indulva feltartóztathatatlanul robogott az ellenfél kapuja felé, s a nagy szólója végén tíz méterről volt eredményes. Kerkez Milos találata kicsit Diego Maradona híres vb-gólját idézte,

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 6:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AZ Alkmaar 3-0-ra nyert a Fortuna Sittard ellen, pedig csapata 1-0-s vezetésénél szerezte az álomszép gólt. A 42. percben a saját térfeléről  indulva nyargalt végig a pályán, négyen próbálták megállítani, de senkinek sem sikerült, a nagy szólója végén pedig higgadtan a kapu bal alsó sarkába tekerte a labdát.

Kerkez Milos
Kerkez Milos álomszép gólt szerzett Forrás: Twitter/AZ

 

Kerkez Milos gólja:

Mindezt csak azért nem fogadta nagy ováció, mert az AZ Alkmaar idegenben játszott. A bajnoki tabellán a negyedik helyen áll, a három nagy, a Feyenoord, az Ajax Amsterdam és a PSV Eindhoven mögött, utóbbi kettővel szemben ötpontos hátrányban.

Kerkez Milos piaci értéke tízmillió euró

A vajdasági születésű, a magyar válogatottban eddig hatszor szerepelt Kerkez Milos balhátvédként a szezonban az ötödik góját szerezte, a bajnokságban harmadszor talált be, a Konferencialigában kétszer volt eredményes. A 19 éves játékos piaci értékét a Transfermarkt 10 millió euróra teszi, ezzel a harmadik legértékesebb magyar labdarúgó (40 millió, RB Leipzig) és (14 millió, Fenerbahce) mögött, holtversenyben Willi Orbánnal (RB Leipzig) és a múlt hét végén a Freiburgban ugyancsak gólt szerző Sallai Rolanddal.

Kerkez Milos mostani gólja kicsit Diego Maradona híres találatát idézi, amit az 1986-os vb-n az angolok ellen szerzett. Természetesen nem azt, amit kézzel ért el. Bár az argentin zseni látványosabban egy az egyben cselezte ki az ellenfél védőit, nekünk Kerkez Milos szólója is nagyon tetszik.

Népszerű az öltözőben

 Az AZ Alkmaar utánpótlásában dolgozó, a kapusokért felelős Szénási Béla szerint Kerkez Milos játéka összességében a magyar futballisták megítélésén is javíthat Hollandiában. A magyar edző a közmédiának adott interjúban elmondta, az elmúlt években nem túl jó kép alakult ki a magyar futballistákról Hollandiában, Kerkez teljesítménye azonban – valamint az, ahogy a magyar futball és az utánpótlásképzés színvonala emelkedik – javíthat ezen a helyzeten. Azt pedig, hogy a fiatal játékos az Alkmaarból került a magyar válogatottba, közös sikerként értékeli a klub. 

– Karakter, sugárzik belőle a pozitív energia pályán és azon kívül egyaránt, nagyon megszerették az öltözőben. Emellett a pályán mindent belead, sokat fut. Már az érkezésekor látszott, amikor még a második csapatnál játszott, hogy sok van benne. Kiemelkedő a gyorsasága, a védekező kvalitása, az igazi fegyvere pedig az előre játék. Minden támadásra felér, veszélyes beadásai vannak, gólokat is szerez – mondta a 38 éves Szénási Béla, aki 2018 óta dolgozik az Alkmaarnál, ő felel az utánpótlásban pallérozódó kapusok fejlődéséért.

Borítókép: Kerkez Milos (Forrás: Twitter/AZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.