Oftedal távozása után sem lesz kevesebb a norvég Győrben

A Győri Audi ETO elkezdte a 2024–2025-ös szezon csapatának összeállítását. A több mint egy év múlva rajtoló évad első igazolását bejelentette a Győr, Kristine Breistöl személyében világklasszis balátlövő érkezik Győrbe jövő nyáron.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 14:38
null
Esbjerg's Norwegian Left Back Kristine Breistol (C) tries to score during the women's EHF Champions League third place match between Gyori Audi ETO KC and Team Esbjerg in Budapest on June 4, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győrrel kétszeres BL-győztes, a norvég válogatottal ötszörös Európa-, és háromszoros világbajnok irányító, Stine Oftedal jövő nyári távozása a Bajnokok Ligája Final Four előtt derült ki. Azonban nem marad elegendő minőségi norvég játékos nélkül az ötszörös győztes a 2024–25-ös szezonban. Az egyesület a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő nyáron érkezik a norvég válogatottal világ-, és Európa-bajnok balátlövő Kristine Breistöl. A jelenleg a dán Esbjerget erősítő 29 éves játékos kétéves szerződést írt alá az ETO-val.

Az átlövő kétéves szerződést írt alá      Fotó: Győriaudietokc.hu

– Győrben mindig különleges játszani, a városban hatalmas a kézilabda iránti szenvedély. Az ambíciók és a klub gondolkodásmódja is vonzó számomra, és tudom, hogy itt csak a siker és a győzelem elfogadható. Készen állok és motivált vagyok, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy ezeknek az ambícióknak a csapat többi tagjával együtt megfeleljünk 2024 nyarától. Természetesen még egy évig küzdeni fogok jelenlegi klubom, az Esbjerg sikeréért, de már nagyon várom, hogy az ETO-család tagja lehessek, és hogy az Audi Aréna Győr legyen a hazai pályám – udvarolt leendő klubjának az ETO honlapján Kristine Breistöl. 

A 193 centiméteres átlövő hazájában a Baekkelaget csapatában kezdett kézilabdázni, majd 2012 és 2018 között a Larvik csapatát erősítette. 2018 óta a dán Esbjerg színeiben szerepel. Klubjaival norvég és dán bajnoki címeket nyert, valamint mindkét országban kupagyőztesnek is vallhatja magát. Az elmúlt két szezon során részt vett az Team Esbjerg színeiben a budapesti Final4-okon. A tavalyi évadban 83, idén 72 gólt szerzett a sorozatban.

Borítókép: Breistöl tapasztalatában bízik a Győr (Fotó: Kisebnedek Attila/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.