időjárás 26°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Meglepő vallomással búcsúzott Győrtől a BL-győztes edző

Magyar Nemzet
2023.06.08. 11:45 2023.06.08. 13:41
Meglepő vallomással búcsúzott Győrtől a BL-győztes edző

Ambros Martín nem önmarcangoló típus, de a távozásakor kemény kritikát fogalmazott meg a saját tevékenységével kapcsolatban. A Győri Audi ETO a szezon végén elbúcsúzott edzője úgy érzi, kudarcot vallott, amiért a második győri korszakában nem tudta megnyerni csapatával a Bajnokok Ligáját.

Második korszakában egy bronz- és két ezüstérem Ambros Martín mérlege a Bajnokok Ligájában. A Győri Audi ETO-tól a nyáron távozott spanyol edző mégsem bánta meg, hogy 2021-ben visszatért segíteni az ETO-nak. – Az életben gyakran megesik, hogy a második fejezet már nem olyan jó, mint az első, az esetemben is így történt. Ezzel együtt egy pillanatra sem gondolom, hogy rossz döntést hoztam azzal, hogy újra leültem a győri kispadra. A segítségemet kérték, és mindenki tudja, hogy az ETO hívására nem tudok nemet mondani. Akkoriban erősen hajlottam rá, hogy befejezem a munkát a női kézilabdázásban, és szerencsét próbálok a férfiszakágban, azonban nem akartam rossz szájízzel abbahagyni. Utólag belátom, nem kellett volna Oroszországba igazolnom – mondta a Nemzeti Sportnak a Győrrel négy Bajnokok Ligáját (2013, 2014, 2017, 2018) nyert spanyol edző.

Martín nemzetközi szinten nem volt sikeres a második győri korszakában. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ambros Martín azonban csalódott, mert a Vipers a legutóbbi három szezonban sokkal jobb, kiegyensúlyozottabb játékot mutatott, mint a saját csapata. Ezt egyebek mellett a sportág felgyorsulásával is magyarázza a spanyol edző. – El kell ismernem, hogy a Vipers tavaly és idén is egyértelműen jobb volt, a legnagyobb fejtörést annak a megfejtése okozza, miért nem tudtunk mi is hasonlóan teljesíteni. Pedig az elmúlt idényben elvesztett döntő után mindent megtettünk, hogy korrigáljuk az ott látott hiányosságokat, ám úgy tűnik, nem volt elég. Azt érzem, edzőként kudarcot vallottam – fogalmazott Ambros Martín.

A Győr előtt a spanyol Itxako Navarra csapatával EHF-kupát nyert, BL-döntős edző hazatér, a spanyol női válogatott szövetségi kapitányaként folytatja a pályafutását. Martín beszélt még a Ferencváros idei BL-meneteléséről és persze arról is, hogy vajon miért nem sikerült az utóbbi években tartani a lépést a legutóbbi három szezonban BL-győztes norvég Vipers Kristiansanddal.

A teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Ambros Martín hazatér Spanyolországba (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.