Rossi nem becsüli le Litvániát, de kötelező feladatnak tartja a sikert

Egyértelműen a győzelem a cél a Litvánia elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőn a Puskás Arénában, jelentette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Telkiben tartott mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Rossi azt is elárulta, hogy legalább három helyen változtat a szombaton Montenegró ellen szerény 0-0-t elért csapaton.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 14:13
ROSSI, Marco
Magyar-litván - A magyar válogatott sajtótájékoztatója Telkiben Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, bejelentette a visszavonulását , már előretekintett, s a Litvánia elleni Eb-selejtezőről beszélt.

SZALAI Ádám; ROSSI, Marco
Szalai Ádám és Marco Rossi Telkiben. Fotó: Máthé Zoltán

– Egyértelmű, hogy kedden nyernünk kell, erre kötelező feladatként tekintek – jelentette ki Rossi. – Már a sorsolás óta azt mondjuk, hogy a célunk egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra. Ehhez szükség van a három pontra, függetlenül attól, hogy Litvánia milyen stílust játszik, mi szépen, vagy kevésbé szépen futballozunk.

A magyar válogatott legutóbb 0-0-s döntetlent ért el Podgoricában Montenegró ellen, s ahogy a csapat kapusa találóan leírta, az eredménnyel nem lehettünk elégedetlenek, de a mutatott játékkal igen. 

Rossi is úgy gondolja, hogy ráfér a csapatra némi változtatás Litvánia ellen, mint elárulta, legalább három helyen belenyúl a kezdőbe.

– Elgondolkodtunk néhány változtatáson – fogalmazott Rossi. – Nem azért, mert elégedetlen voltam bárkivel is, sokkal inkább azért, mert szeretnénk friss energiákat is mozgósítani. Legalább három poszton várható csere a kezdőcsapatban.

Marco Rossi: Nem vagyunk mi sztárok

Legutóbb a montenegrói válogatott legnagyobb sztárja, az Atlético Madrid színeiben futballozó Sztefan Szavics azzal vádolta meg a mieinket, hogy tiszteletlenek voltak, lenézték az ellenfelet, úgy gondolták, mintha San Marino ellen léptek volna pályára. Rossi ezt már akkor nyomatékosan visszautasította, s most is igyekezett tisztelettel beszélni Litvániáról, annak ellenére, hogy nem rejtette véka alá, a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

– Kemény, harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely a legutóbbi selejtezőjén Bulgária ellen a mérkőzés döntő részében emberhátrányban futballozott, mégsem kapott ki – dicsérte az ellenfelet Rossi. – Láttam azt a mérkőzést, és alaposan tanulmányoztuk a szövetségi kapitányuk munkásságát is. Igyekeztünk felkészülni minden erényükből és gyengeségükből, bizonyították, hogy hosszú ideig képesek hatékonyan védeni a kapujukat. Nem vagyunk mi sztárok, sok fiatal van a keretben, akik előtt szép jövő áll, de egyetlen ellenfelünket sem becsülhetjük le.

A szerbek sem ütötték ki őket

Litvánia mindössze a 146. helyen áll a világranglistán, az előzetes várakozások szerint a leggyengébb tagja a selejtezőcsoportnak. A legerősebb ellenfélnek tartott Szerbia márciusban hazai pályán 2-0-ra győzte le, legutóbb Bulgária pedig úgy is csak 1-1-re végzett ellene, hogy a 17. perctől emberelőnyben volt. A litvánok idén egy felkészülési meccsen 0-0-s döntetlent értek el Görögország ellen Athénban.

Kellemetlen ellenfélnek ígérkezik Litvánia, de a siker László Csaba szerint is elvárható, aki tíz évvel ezelőtt a balti válogatott szövetségi kapitánya volt: – Az első gólig nehéz lesz a meccs, kétgólos magyar győzelemre számítok – vélekedett.

Eb-selejtezők, G csoport

A keddi program:
Magyarország–Litvánia 20.45
Bulgária–Szerbia 20.45

Az állás: 1. Szerbia 6 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 4/2, 3. Montenegró 4/3, 4. Litvánia 1/2, 5. Bulgária 1/3.

Borítókép: Marco Rossi a Telkiben tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.