A Liu fivérek felbukkantak Kínában, nagyapjuk elárulta a terveiket

A magyar színekről kínaira váltó olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázók, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang április elején már a kínai országos bajnokságon indultak (együttesen egy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek), az elmúlt napokban pedig a kínai válogatott pekingi edzőtáborából jelentkeztek be a közösségi oldalaikon. Nagyapjuk elárulta, hogy a Liu fivérek mikor látogatnak haza.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost2023. 07. 13. 19:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar színekben történelmi olimpiai bajnoki aranyakat szerző testvérek nagy álma, hogy kínai színekben ott legyenek a 2026-os téli olimpián Milánóban. Ez nem lesz könnyű, a nemzeti csapatba még nekik is nehéz bekerülniük, de az április eleji országos bajnokságon jól szerepeltek: Liu Shaoang 1000 méteren arany-, 1500-on bronzérmes lett, Liu Shaolin Sándor 1000-en ezüstöt, 500-on bronzot szerzett. A slusszpoén a mai 1000 méter volt, amely tehát a fivérek kettős győzelmét hozta.

Liu Shaolin, Liu Shaoang
Az 1000 méteres távon Liu Shaoang arany-, Liu Shaolin Sándor ezüstérmes lett (Forrás: Instagram/Shaolinliu)

Ezért dolgoznak most edzőjük, Csang Csing Lina irányításával. A magyar válogatott korábbi sikerkovácsa még Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása előtt hagyta el tavaly Magyarországot, és lett a kínai válogatott vezetőedzője.

Mikor jön haza a Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor?

A fivéreknek a családjuk itthonról szurkol. Nagyapjuk azt is elárulta a Ripostnak, mikor látta unokáit legutóbb, és mikor kerülhet sor a következő látogatásra. Az bizony nem mostanában lesz.

– Húsvétkor találkoztunk, akkor több napot töltöttek idehaza – mondta Szabó Sándor.  – Abban legutóbb megegyeztünk, hogy 2024 elején ismét találkozunk, bár azt még nem pontosítottuk, hogy hol, Magyarországon vagy Európa melyik országában. Számomra az a lényeg, hogy mindketten egészségesek és jó erőben vannak.

A nagyszülők telefonon tartják a kapcsolatot a fiúkkal, mégpedig havi rendszerességgel.

A Ripost cikke ITT olvasható el.

A kínai válogatottnál nagy a konkurencia Forrás: Instagram/Shaolinliu

Borítókép: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a kínai válogatott melegítőjében (Forrás: Instagram/Shaolinliu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.