Szilágyi Áront hatalmas megtiszteltetés érheti, de ez kijár neki

A Magyar Vívószövetség csütörtöki elnökségi ülésén megerősítették a jövő hét végén kezdődő milánói világbajnokságra utazó csapat összeállítását, továbbá döntöttek arról, hogy a háromszoros egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áront jelölik sportolóként a Hall of Fame-be, a nemzetközi szövetségnél a halhatatlanok közé.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 19:16
SZILÁGYI Áron
Krakkó, 2023. június 25. Szilágyi Áron a román Iulian Teodosiu elleni mérkõzés után a férfi tõrözõk versenyének nyolcadöntõjében az Európa Játékokon a krakkói Tauron Arénában 2023. június 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön Csampa Zsolt elnök vezetésével elnökségi ülést tartott a Magyar Vívószövetség (MVSZ) – tájékoztatott a szövetég. A testület elsőként megerősítette a korábban már írásban megszavazott világbajnoki csapatot. Döntés született arról is, hogy ebben az esztendőben mely magyar sportolót jelölik a Hall of Fame vívó, illetve vívócsalád tagjai közé. A választás a háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardozóra, Szilágyi Áronra esett (aki címvédőként indul a milánói vb-n, csakúgy, mint női kardcsapatunk), illetve a legendás párbajtőrmesterre, Vass Imrére. Az 1984-ben elhunyt Vass Imre legnevesebb tanítványa a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző volt. Nem kérdés, hogy mindkettőjüknek kijár az elismerés.

Elfogadták továbbá a következő szezon utánpótlás-válogatott keretét, valamint a Héraklész kereteket. A fegyvernemi versenynaptárakat később véglegesítik, tekintettel arra, hogy olimpiai kvalifikációs időszak zajlik, és ehhez kell igazítani minden szempontból a hazai eseményeket. A válogatási és utaztatási elveket, valamint a ranglista pontszámítását viszont elfogadták. alapvető változás nincs az előző szezonhoz képest.

A milánói világbajnokságon (július 22-30.) részt vevő magyar válogatott összeállítása:

férfiak:
kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (MATE-GEAC), Szatmári András (MTK), (Vasas)
párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Nagy Dávid (Vasas), (Honvéd)
tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Németh András (Honvéd), Szemes Gergő (FTC), Tóth Gergely (Törekvés)

nők:
kard: Battai Sugár (Debreceni EAC), Márton Anna (BVSC), Pusztai Liza (BVSC), Szűcs Luca (BVSC)
párbajtőr: Büki Lili (Tatabánya), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Tatabánya), Wimmer Dorina (MTK)
tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Kreiss Fanni (Törekvés), Lupkovics Dóra (Honvéd), Pásztor Flóra (Törekvés)

Borítókép: Szilágyi Áron címvédőként indul a milánói vb-n (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.