A zavart elkerülendő, Csercseszov nemet mondott + videó

Nem számít könnyű menetre a feröeri KÍ Klaksvík elleni keddi mérkőzésen a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros futballcsapatának vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov. Az orosz tréner hétfői sajtótájékoztatóján az új játékosairól és a műfüves pályákról is szót ejtett.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 07. 10. 19:44
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros
Budapest, 2022. október 27. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. október 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros idénybeli első tétmeccse, a KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt Sztanyiszlav hétfőn megtartotta a sajtótájékoztatóját. Az Origó beszámolója szerint az orosz vezetőedző végigtekintett az elmúlt hetek eseményein, és elmondta, nehéz meccs vár csapatára, de a két edzőtáborban elvégzett munka hozzásegítheti a Fradit, hogy továbbjusson BL-selejtező második fordulójába. Csercseszov természetesen igyekezett az ellenfelet is minél inkább feltérképezni, de csak a feröeri bajnok legutóbbi néhány meccsét nézte vissza, a nemzetközi porondon lejátszott találkozóikat nem, mondván őt az érdekli, most milyen stílusban játszik a KÍ Klaksvík.

Az FTC tíz játékossal bővítette a keretét a nyáron, és Sztanyiszlav Csercseszov úgy látja, a beilleszkedésük megfelelően sikerült. Az edző hozzátette, a kezdőcsapatot még nem jelölte ki, az utolsó edzés tapasztalatait is figyelembe véve dönti majd el, kik futhatnak ki a pályára kedd este (20.45, tv: M4 Sport).

Klaksvíkban műfüvön zajlik majd a mérkőzés, és bár a Népligetben van ilyen pálya, a magyar csapat nem ott gyakorolt, mert Csercseszov mester úgy ítélte meg, hogy a budapesti műfű eltér a feröeritől. 

– Ezzel csak megzavartuk volna magunkat – magyarázta az orosz szakember, akinek a tanítványai így csak a hétfő esti edzésen ismerkedtek meg közelebbről a műfűvel.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.