Az ötszörös világbajnok alaposan lebőgött Magyarországon

A férfi kalapácsvetéssel kezdődött el Székesfehérváron a Gyulai Isván Memorial. Legjobb magyarként Eb-ezüstérmes atlétánk, Halász Bence harmadikként végzett az ukrán Mihajlo Kohan és az olimpiai bajnok Wojciech Nowicki mögött. A lengyelek másik klasszisa, az ötszörös világbajnok Pawel Fajdek viszont érvényes kísérlet nélkül zárta a versenyt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 15:40
Bregyó közi Regionális Központban Gyulai Memorial
Fotó: Facebook/Gyulai István Memorial
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén augusztusban a világ legjobb atlétái Budapesten versenyeznek a világbajnoki érmekért. A sportok királynőjének néhány klasszisa azonban már egy hónappal korábban, júliusban is próbára teszi magát hazánkban, a székesfehérvári Gyulai István Memorialon. A verseny a férfi kalapácsvetéssel kezdődött, Halász Bence idei legjobbjával végzett a harmadik helyen.

Halász Bence
Halász Bence a hazai világbajnokságra időzítené a legnagyobb dobását (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

A tavaly Münchenben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Halásznak 77,82 méteres dobása a harmadik helyre volt elég a Gyulai Memorialon. A versenyt az ukrán Mihajlo Kohan nyerte meg, aki egyedüliként jutott 79 méter fölé, az idei eredmények alapján nagy esélyes Wojciech Nowicki az utolsó sorozatban taszította le Halász Bencét a második helyről, 77,89-es dobásával.

A lengyel olimpiai bajnok idén egyedüliként jutott már 81 méter fölé, ráadásul nem is kevéssel (81,92), így kissé csalódott lehetett székesfehérvári szereplésével. Annyira viszont semmiképpen sem, mint honfitársa, a szám ötszörös világbajnoka, Pawel Fajdek, aki érvényes dobás nélkül zárta a versenyt.

Fajdek maga döntött így, harmadikra szabályos dobást hajtott végre, de mivel az eredménye nem lett volna elég jó ahhoz, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, és folytathassa a versenyt, inkább nem mérette le a kísérletet.

Fajdek a Gyulai Memorialnál rangosabb versenyen is járt már hasonlóan, a 2012-es londoni olimpia selejtezőjében. Akkor Pars Krisztián lett az aranyérmes, akit sérülései megakadályozták abban, hogy megpróbálja beverekedni magát a hazai vb-n a magyar keretbe.

Halász Bence mellett várhatóan Varga Donát és Rába Dániel indul majd a vb-n férfi kalapácsvetésben, előbbi a hatodik, utóbbi a hetedik helyen zárta a Gyulai Memorialt.

Borítókép: A Gyulai Memorial helyszíne, a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Központ (Fotó: Facebook/Gyulai István Memorial)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.