Csercseszov elárulta, milyen állapotban van Ryan Mmaee

A Ferencváros szerdán hazai pályán vívja idei első Bajnokok Ligája-selejtezős párharcának visszavágóját a feröeri KÍ Klaksvík ellen. A 0-0-ra végződött első felvonás után Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője tempós támadófutballt ígért a szerdai találkozóra, s az is kiderült, hogy mindezt minden bizonnyal Ryan Mmaee nélkül kell megvalósítania a csapatnak. Botka Endre, a Fradi válogatott védője elárulta, miben lépett előre a csapat a feröeri meccs óta.

2023. 07. 18. 17:15
Ferencváros Sztanyiszlav Csercseszov
20220726 Pozsony Slovan Bratislava - FTC Bajnokok Ligája BL-selejtező előtti sajtótájékoztató és edzés. Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Képen: Sztanyiszlav Csercseszov FTC vezetőedzője Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán 18.00-tól (tv: M4 Sport) vívja a feröeri KÍ Klaksvík elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc visszavágóját. Az első, idegenbeli felvonás csalódást keltő 0-0-s eredményt hozott, ugyanakkor a továbbjutás így sem szabad hogy veszélyben forogjon. Egy éve hasonlóan kezdte nemzetközi szereplését az FTC, akkor a kazah Tobol elleni hazai visszavágón 5-1-re nyert a magyar bajnok, a Fradi kupaszereplése pedig egészen az Európa-liga-nyolcaddöntőig tartott.

Bár ez az eredmény és az El-csoportgyőzelem is nagyot szólt, idén a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája-főtáblát célozzák meg, ehhez nemcsak a Klaksvík ellen, hanem a későbbi, nehezebbnek ígérkező selejtezős párharcokban sem lehet hibázni.

– Már az első meccs előtt is alaposan kielemeztük az ellenfelet, olyan volt a találkozó, amilyennek elképzeltük, tudtuk, hogy a Klaksvík otthon mindig jó eredményeket ér el. Itthon természetesen támadójátékra, tempós futballra törekszünk. A tervünk megvan, de egy másik ország bajnoka ellen játszani sosem egyszerű, de a srácok készen állnak – hangsúlyozta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón Sztanyiszlav az FTC orosz vezetőedzője, aki azt is kiemelte, hogy lépésről lépésre kell haladnia a Ferencvárosnak a BL-selejtezőben.

Csercseszov elárulta továbbá, hogy a marokkói támadó, Ryan Mmaee tegnap idő előtt befejezte az edzést, így aligha lép majd pályára a Klaksvík elleni visszavágón.

Magyarországon eddig négyszer vívott európai kupameccset feröeri klubcsapat, s valamennyi találkozó a magyar együttes győzelmével fejeződött be. Természetesen bízik a sorozat folytatásában is, aki az első meccset végigjátszotta. Azóta egy hét telt el.

– A frissességgel, a gyorsasággal az első meccsen sem volt probléma, ez már megvolt kint is. A játékunkon tudtunk kicsit javítani, még tisztább képünk van az ellenfélről. Az érkezőknek nagy segítség a pluszhét. Bele kell szokniuk a játékrendszerünkbe, ebben jól haladnak – mondta a Ferencváros válogatott hátvédje.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.